Starší žáci poměřili síly s Mladou Boleslaví

F r ý d e k-M í s t e k - Velice zajímavé duely čekaly na starší žáky o uplynulém víkendu. Střetli se totiž s Mladou Boleslaví, ligovým týmem, který ale hraje v české skupině. Nabitý zápasový program měla U12, která stihla během soustředění hned tři zápasy.

U15 sehrála proti Mladé Boleslavi velice dobrý zápas

Velice kvalitní utkání bylo k vidění v sobotní dopoledne ve Stovkách. Duel mezi Valcíři a Mladou Boleslaví snesl přísná měřítka. Náš tým odehrál velice dobrý poločas a mohl se těšit z dvoubrankového vedení, soupeř však ještě do přestávky dvěma slepenými góly srovnal. „Věděli jsme, že utkání bude kvalitní a taky jsme k tomuto utkání tak museli přistoupit. Pokud jsme schopni plnit si věci, které si řekneme, dokážeme s takovými soupeři držet krok. První poločas toho byl důkazem, kdy jsme byli opravdu schopni s Boleslaví hrát vyrovnanou partii, a dokonce jsme se po krásných akcích dostali do dvoubrankového vedení. Bohužel pro nás nakonec poločas skončil remízou, kdy se Boleslavi podařilo se štěstím vyrovnat,“ hodnotil trenér David Stachovec.

Druhé dějství už ale patřilo Mladé Boleslavi. Viktor Kováč sice mohl strhnout vedení na naši stranu, ovšem gólmana nepropálil a vzápětí hosté vstřelili vítězný gól. „Druhý poločas už byl z naší strany horší a Boleslav tak rozhodla o svém vítězství, doplnil krátce trenér Valcířů.

PŘÍPRAVA U15: MFK FM - FK Mladá Boleslav 2:4 (2:2)


Zápas U14 s Boleslaví ovlivnila marodka

S Mladou Boleslaví se utkala i U14. Zápas ale bohužel ovlivnila značná marodka našeho týmu. „Do zápasu jsme nastoupili jen s malým počtem zdravých kluků. Do hry bylo jen 11 hráčů, zbytek ulehl s nemocí do postele. Hra i výkon tomu odpovídal, soupeř diktoval tempo, měl velkou kvalitu,“ vysvětloval trenér Lubomír Macíček. Vypomoci tak museli i někteří hráči U15. A právě po dvou gólech Viktora Kováče se dostali Valcíři i přes zmíněné problémy do vedení. Soupeře také notnou dobu trápil vypůjčený brankář Brus, Boleslavi se však i přesto povedlo dovést zápas do vítězného konce. „Paradoxně jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale soupeři se podařilo do přestávky snížit a ve druhé půli už zcela ovládl zápas jak herně, tak i výsledkově,“ uzavřel kouč.

PŘÍPRAVA U14: MFK FM - FK Mladá Boleslav 2:5 (2:1)


Bohatý zápasový program U12

U12 měla minulý týden na programu soustředění na Hutisku. A bylo to opravdu nabité fotbalové menu. Valcíři využili umělou trávu ve Viganticích nejen k tréninku, ale i dvěma přípravným utkání proti Viganticím a Valašské fotbalové akademii. Obě utkání skončila vítězně. V sobotu jsme pak zavítali do Třince, kde se projevila jednak kvalita soupeře, ale především náročný program předchozích dnů.

PŘÍPRAVA U12: Valašská fotbalová akademie - MFK FM 4:11
PŘÍPRAVA U12: Vigantice - MFK FM 4:5
PŘÍPRAVA U12: FK Fotbal Třinec - MFK FM 7:1


U13 na velkém hřišti

Po vítězném utkání s Kysuckým Novým Mestem, kdy se hrálo na standardní rozměry pro soutěže U12, U13, tedy zmenšené hřiště, si U13 v Třinci opět otestovala hřiště velké. Výsledek sice lichotivý nebyl, ale hráčům přinesl další cenné zkušenosti a poznatky. „Soupeř nás přehrál důrazem a předvedl vysokou efektivitu v zakončování. Zápas nám ukázal, na čem musíme zapracovat, kluci si na velké hřiště teprve zvykají a některé posuny ještě nemají zažité, což se v utkání projevilo,“ uvedl k zápasu trenér Martin Rojíček.

PŘÍPRAVA U13: FK Fotbal Třinec - MFK FM 12:2 (6:0)