U18 sbírala zkušenosti proti mužům Lučiny, U16 kralovala

F r ý d e k-M í s t e k - Uplynulý víkend poslal do hry U18 proti mužům Lučiny. U16 sehrála další ofenzivní představení, když nedala šanci dorostu Starého Města. U17 měla zápasové volno.

Další test proti mužskému fotbalu

Po mužích Dobratic v minulém týdnu čekal v sobotu Valcíře další test proti dospělému soupeři. Tentokrát do Stovek přijela Lučina. V zápase jsme sice hostům podlehli, ovšem skóre bylo mnohem vlídnější než v minulém týdnu. Lučina trápila naše barvy především standardkami a přesnými pasy za obranu, kdy se umě vyhýbala nedokonalé ofsajdové pasti. Trenér Roman Vojvodík si však i přes porážku zápas velmi chválil.  „Další cenná konfrontace s mužským fotbalem. Takové zápasy nás posouvají dále. V utkání jsme měli některé velmi dobré pasáže. Kluci po náročných trénincích duel zvládli, škoda neproměněných šancí, i výsledek mohl být veselejší, narážel především na druhý poločas, kdy si Valcíři vypracovali řadu nadějných možností.

PŘÍPRAVA U18: MFK FM - Finstal Lučina muži 1:3 (0:2)


Ofenzivní představení U16

Velké ofenzivní představení předvedla U16 proti dorostu Starého Města. K U16 se navíc mohlo díky zápasovému volnu U17 připojit i duo Šeba-Střižík. Útočná síla tak ještě vzrostla a bylo to znát. Valcíři nasázeli soupeři 13 branek. „Kluci hráli s chutí, dobře kombinovali, vytvářeli si brankové příležitosti. Přes ještě mnoho nevyužitých šancí se dokázali střelecky výrazně prosadit,“ hodnotil trenér Karel Orel. V úterý už nás čeká náročnější test, kdy se ve Stovkách utkáme s polským Plockem.

PŘÍPRAVA U16: MFK FM - Staré Město 13:2 (8:1)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek