FK Frýdek-Místek - TJ Sokol Ostravice 12:0

Devatenáctka sehrála další přípravné utkání, mužům Ostravice mladí Valcíři pěkně nadělili.
(21.2.2020) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - TJ Sokol Ostravice
12:0


Komentář

Zatímco pro nejstarší dorostence MFK Frýdek-Místek šlo v pátečním podvečeru o pátý přípravný zápas v letošní zimní přípravě, pro soupeře z Ostravice to byla naopak letošní herní premiéra. I z toho pohledu bylo pak na hřišti patrné, že mladí Valcíři jsou herně přeci jen o ten krok napřed. 

Frýdečtí si nakonec s chutí zastříleli a soupeři, který hraje v I.B třídě, nadělili dvanáct branek. "Prosazovali jsme se především po individuálních akcích," podotkl hlavní trenér frýdecko-místecké U19-ky Jan Žižka. "V tomto přípravném utkání jsme se chtěli zaměřit především na kvalitní defenzívu. V předchozích zápasech jsme pokaždé inkasovali, toho jsme se teď chtěli vyvarovat, zkrátka neinkasovat. To se klukům podařilo. Co se týče naší hry dopředu, tak jsme si měli možnost vyzkoušet různé herní situace. Nás může těšit, že tyto situace kluci dokázali i gólově zužitkovat," potěšilo Žižku. "Apelovali jsme na hráče, aby hlavně s míčem pracovali v rychlosti, zkrátka žádný profesorský fotbal. Navíc jsme rádi, že se v naší hře už objevovaly věci, kterými se budeme chtít prezentovat v soutěži," dodal kouč frýdecko-místecké "devatenáctky".

Také v dalším týdnu si Valcíři vyzkouší porovnání s mužským fotbalem. "Tentokráte půjde o úplně jiné utkání, jelikož nás čeká souboj s divizním MFK Havířov," sdělil Jan Žižka. Kdy se ale zápas bude přesně hrát, to se rozhodne v nejbližších dnech. "Prozatím jsme se soupeřem domluveni na sobotu 29. února, termín se ale může změnit ještě na čtvrteční podvečer," naznačil případnou změnu termínu trenér Žižka.