FK Frýdek-Místek - TJ Skaštice 9:0

Osmý tým divizní skupiny E byl posledním soupeřem Valcířů v letošní zimní přípravě. Hubníkovic družina svého soupeře ze Skaštic jasně přehrála, po změně stran navíc odevzdanému soupeři nasázela dalších sedm branek, takže Lipina v generálce zvítězila vysoko 9:0.
(29.2.2020) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - TJ Skaštice
9:0


Komentář

"Po tom nevydařeném utkání v Prostějově jsme si vlastně celý týden vyříkávali určité věci. Především to byla zodpovědnost a práce na hřišti, protože fotbal není jen o práci s míčem, ale také i o tom pohybu bez něj. Na to jsme se v týdnu zaměřili. V určité fázi dnešního zápasu jsme to plnili stoprocentně, ale ta zodpovědnost a týmovost tam určitě byla. Z toho pak pramenily naše šance," podotkl hlavní trenér Valcířů Michal Hubník.

Domácí fotbalisté od úvodní minuty drželi častěji míč na svých kopačkách a snažili se o zteč soupeřovy branky. První změnu skóre přinesla hned 2. minuta utkání. Literák se v soupeřově šestnáctce dostal k odraženému míči a levačkou jej pak napálil přesně za skaštického gólmana - 1:0. O tři minuty později mohlo být veseleji, když Raab uvolnil pohotově novice ve frýdecko-místeckém dresu, Jiřího Kišku, ale jeho střela levačkou jen o chlup minula hostující branku. A tak si hrstka diváků musela na další gól počkat až do 26. minuty. To Raab nabídl zpětnou přihrávkou zakončení Skwarczekovi a ten technickou střelou upravoval na 2:0. Tímto stavem skončila také první půle, ale určitě tak tomu být nemuselo. Raab po Varadiho centru mířil pouze do brankáře a pokus hostujícího zadáka z vlastní poloviny hřiště přistál naopak na břevně Ciupovy branky.

Do druhé půle udělal domácí trenér tři změny v sestavě. V 54. minutě to byl právě brankář Zouhar, který mezi třemi tyčemi vystřídal svého parťáka Ciupu. Dlouhý míč za obranu soupeře našel rozeběhnutého Varadiho, ale po jeho přihrávce nastřelil Skwarczek pouze břevno skaštické brány. Soupeř postupně fyzicky odpadal (bylo to pro něj teprve třetí přípravné střetnutí), takže se čím dál častěji otevírala okénka v jeho zadních řadách. V 64. minutě ještě Varadi svůj únik zakončoval ranou vedle, o deset minut později se už domácí mohli radovat potřetí. Valcíři podnikli rychlou akci, po které Varadi doslova předložil Šohajovi gól jako na podnose. Mladému záložníkovi Lipiny stačilo jen trefit prázdnou branku - 3:0. V 75. minutě přišla další chyba v hostující defenzívě a výsledkem toho byl čtvrtý gól v jejich síti. Autorem čtvrté branky byl Skwarczek. 

To však nebylo vše a střelecky si zdecimovaného soupeře vychutnal Adam Varadi. Ten v rozmezí tří minut totiž nasázel hostům další tři góly. V 89. minutě se poprvé v našem dresu prosadila čerstvá posila z Prostějova Jiří Kiška, konečnou podobu výsledku pak v samém závěru stanovil opět Varadi - 9:0.

Kiška se poprvé prosadil v dresu Valcířů

Svou premiérovou trefu ve frýdecko-místeckém dresu zaznamenal v závěru přípravného střetnutí se Skašticemi Jiří Kiška. Stalo se tak po Varadiho úniku a následné jeho přihrávce. Jak se vlastně zrodil Kiškův příchod do Stovek? Co rozhodlo, že se nakonec mladý fotbalista rozhodl pro Lipinu před nabídkami z Vyškova, Kroměříže či Otrokovic? "Prvně musím říct, že jsem byl potěšen, že se o mě tyto kluby zajímaly. Pro mě tak bylo rozhodování složité, ale zároveň i příjemné. Frýdek jsem si vybral z mnoha důvodů. Je to jednak tradiční klub se skvělým zázemím a podmínkami. Navíc jsem byl v přímém kontaktu jak už se sportovním ředitelem klubu panem Černajem, tak i s trenérem Michalem Hubníkem, se kterým se znám už ze společného působení v Otrokovicích. V mém rozhodnutí hrála také velkou roli kvalita kádru, která je ve Frýdku na vysoké úrovni, což jsem měl možnost poznat z prvních tréninků. Všichni hráči tady chtěji pracovat, navíc z celého týmu tady cítím hlad po úspěchu, což na mě udělalo opravdu velký dojem," sdělil po svém příchodu Kiška.
Jiří Kiška
Narozen: 10. června 1998
Kariéra: TJ Sokol Čechovice, SK Sigma Olomouc, TJ Sokol Plumlov, SK Sigma Olomouc, FC Viktoria Otrokovice, 1. SK Prostějov, MFK Frýdek-Místek

Ohlasy trenérů

Michal Hubník (trenér MFK Frýdek-Místek): Nastoupili jsme v určitém rozestavení a v určité sestavě, o které uvažujeme pro první mistrovské utkání s Dolním Benešovem. Kombinačně jsme asi odehráli nejlepší utkání v přípravě. Tak si představuji, že bychom se měli herně prezentovat. Co mě ale štve, tak že jsme v těch stoprocentních šancích neskórovali. To by se nám při kvalitnějším soupeři hodně nevyplatilo a mohlo by nás to i mrzet. V soutěži přijde zápas, kdy budete mít třeba jen tři šance, a ty když nedáte, tak odejdete s prázdnou. Proti Skašticím jsme si těch příležitostí vypracovali opravdu hodně.



Roman Kolenič (trenér TJ Skaštice): Jsme si vědomi, že domácí patří mezi nejlepší týmy třetí ligy, a že na jaře bude nejspíš hrát o postup. Počítali jsme s tím, že nás přehrají, ale takový debakl jsme nečekali. Vše se ale zlomilo v posledních dvaceti minutách, tam jsme zkolabovali. Přitom jsme ve druhé půli podle mě hru srovnali.


Fotogalerie