MFK Havířov - FK Frýdek-Místek 2:0

Dalším soupeřem v přípravě nejstarších dorostenců MFK Frýdek-Místek byli muži MFK Havířov. Desátý tým divizní skupiny F si s mladými Valcíři poradil 2:0.
(29.2.2020) | Havířov UT
MFK Havířov - FK Frýdek-Místek
2:0


Komentář

"I přes porážku musím říct, že k vidění bylo vyrovnané utkání. Ty góly jsme dostali po našich hrubicích," pověděl trenér frýdecko-místecké U19 Jan Žižka. "První gól soupeře padl po jeho rychlé akci, když jsme ztratili míč. U toho druhého jsme inkasovali po standardní situaci," popsal inkasované branky kouč Valcířů. "První poločas hodnotím tak, že kdybychom neudělali ty chyby, mohlo se utkání vyvíjet i jinak. My jsme po klucích chtěli, aby soupeře napadali a donutili k chybám," prozradil Žižka. Vyzdvihnout musíme ještě brankáře Sýkoru, který v prvním dějství zneškodnil domácímu celku pokutový kop.

Po změně stran se hra mladých Valcířů sice zlepšila, ten kýžený gól ale hosté vstřelit nedokázali. "Ve druhé půli si troufnu říct, že jsme měli mírně navrch, což mi potvrdil také i domácí trenér Miroslav Matušovič. Kluci hráli nejpříjemný fotbal, kdy napadali domácí rozehrávku. Po herní stránce jsme spokojeni, hlavně s druhým poločasem. Měli jsme pár dobrých příležitostí, jen škoda, že kluci minimálně dva góly z toho nevytěžili," uzavřel hodnocení šestého přípravného zápasu frýdecko-místecké U19 trenér Jan Žižka.

V následujícím týdnu čeká na jeho tým porce dvou dalších zápasů. V úterý 3. března se od 17.30 hodin porovná "devatenáctka" s divizními muži 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí, v sobotu 9. března pak Valcíři odehrají od 10 hodin generálku na ligovou soutěž s muži SK Brušperk. Obě utkání se budou hrát ve frýdeckých Stovkách.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B