Vstup do jara vyšel starším žákům napůl

F r ý d e k-M í s t e k - Jako první vstoupili z našich mládežnických týmů do jara starší žáci, kteří úvodní jarní kolo sehráli v Karviné. Nakonec se papírové předpoklady naprosto otočily. U15 prohrála, U14 zvítězila.

U15 vstup do jara nevyšel

U15 vstupovala do utkání v Karviné v roli mírného favorita. Soupeř se z posledního místa bude rvát o záchranu a takové zápasy jsou vždy zrádné, což se také potvrdilo. Start přitom měli Valcíři skvělý. Několik šancí a vedení 2:0. „Od první minuty jsme byli týmem, který určoval tempo hry. Nakonec nás mrzelo naše neproměňováni šancí. Místo vedeni v první půli 4:0 soupeř snížil na rozdíl jediné branky, hodnotil trenér David Stachovec. Začátek druhého dějství pak byl pro náš tým ještě svízelnější. „V druhém poločase byla Karviná na vítězné vlně a pokračovala v tlaku, který jsme bohužel neustáli a důrazná patnáctiminutovka nás nakonec připravila o vítězství. Nemůžeme říct, že jsme byli horším týmem, ale soupeř měl bohužel větší chuť po vítězství. Tento zápas nás rozhodně mrzí hlavně předvedenou hrou jednotlivců, zklamaně komentoval kouč. Úvodní nezdar chtěli Valcíři napravit v domácím zápase s Vítkovicemi. Sobotní utkání však bylo kvůli marodce v kádru soupeře odloženo na 1. dubna.

17. kolo MSŽL:MFK Karviná - MFK FM 3:2 (1:2)

U14 v Karviné příjemně překvapila

2:7, takový byl výsledek podzimního vzájemného zápasu s Karvinou z pohledu naší U14. V úvodním jarním kole tak byla Karviná, byť prošla za tu dobu jistými změnami, favoritem. Valcíři však velmi příjemně překvapili. „První utkání v jarní části nám vyšlo jak výsledkově, tak i herně. Kluci si plnili své úkoly, soupeře nepouštěli do brankových příležitostí a sami se snažili dostávat do šancí, ze kterých se nám podařilo vstřelit dvě branky a vítězství si užít. Tato výhra je pro nás vzpruha do dalších zápasů, uvedl trenér Lubomír Macíček. I utkání U14 s Vítkovicemi bylo odloženo, další zápas nás tak čeká až v Jihlavě.

17.kolo MSŽL: MFK Karviná - MFK FM 1:2 (0:1)


Mladší žáci cestovali do Polska

Mladší žáci zajížděli k přípravným utkáním do Polska. Proti Bielsko-Biale to sice U13 výsledkově nedopadlo, trenéři však i přes prohru hráče chválili. „Utkání nebylo z naší strany vůbec špatné. Zejména v první půli jsme hráli dobrý fotbal. Bohužel nás stále brzdí velmi laciné branky, které inkasujeme. Kluky ale chceme pochválit, k utkání nastoupili zodpovědně a bojovali až do konce, hodnotil kouč U13 František Hlavatík.

Stejného soupeře jako U13 měla i naše U12. Zde už však trenér Radek Šmíd zdaleka tak s výkonem spokojený nebyl. „Z naší strany sneslo měřítko prvních patnáct minut. Potom jsme propadali v osobních soubojích jeden na jednoho, v důrazu. Chyběla větší herní odvaha jednotlivců. V sobotu čekají U12 i U13 poslední přípravné zápasy. Ve Stovkách se odpoledne utkají se Zlínem.

PŘÍPRAVA U13: Bialsko-Biala - MFK FM 7:3
PŘÍPRAVA U12: Bielsko-Biala - MFK FM 6:1 (2:1)


Future týmy měřily v přípravě síly proti Vřesině

Přípravná utkání absolvovaly o uplynulém víkendu i týmy Future, které přivítaly ve Stovkách Vřesinu. Future U15 byla suverénní a soupeře porazila vysoko 8:0. Future U13 i přes vyrovnaný průběh zápasu prohrála 3:5. V neděli nás ve Stovkách čekají přípravné zápasy proti Kozlovicím.

PŘÍPRAVA FUTURE U15: MFK FM - FC Vřesina 8:0
PŘÍPRAVA FUTURE U13: MFK FM - FC Vřesina 3:5 (2:2)