Muži zahájili přípravu i s Liborem Žondrou

Ve čtvrtek obnovili Valcíři společný tréninkový proces. Pod dohledem trenérů Michala Hubníka a Josefa Slámy se sešli na hlavním hřišti ve Stovkách.

K prvnímu společnému tréninku po bezmála dvou měsících se opět sešli naši A muži. Do přípravy se kromě stávajících hráčů áčka připojili také dorostenci, kteří se během léta rozloučí s kategorií U19. S Valcíři si zatrénovali i tři noví hráči. Z jabloneckého B týmu se zpátky do Stovek vrací Jakub Buchlovský. Kromě něj přivítal trenér Hubník na tréninku zkušeného útočníka Libora Žondru, který poslední dvě sezony strávil v rakouské 1. Landeslize (v klubu SC Retz). Dříve ale rodák z Hané hrával také v HFK Olomouc, Hranicích, Hlučíně, Znojmě, Hradci Králové a před rakouským angažmá působil v druholigových Vítkovicích. Třetím nováčkem v týmu je středopolař Radim Jurča, který je ostravským odchovancem. Ve své kariéře si zahrál v druholigovém Varnsdorfu, působil ale také i v Jablonci, ve Vítkovicích, Valašském Meziříčí, Otrokovicích a naposledy ve švýcarském celku FC Ibach, odkud v lednu letošního roku přestoupil do rakouského 1. FC Leonhofenu.

Valcíře před zahájením nového soutěžního ročníku MSFL čeká taková dvojí příprava. "V tom prvním bloku, který potrvá do začátku července, dostanou příležitost všichni hráči, včetně nově zkoušených. Potom by kluci dostali volno a po něm bychom se sešli k druhému přípravnému bloku, který již bude směřovat k sezoně," naznačil plány A týmu sportovní ředitel MFK Daniel Černaj. 

Jak jsme již avizovali, A muži sehrají během prvního tréninkového bloku několik přípravných utkání. "Kromě těch zmiňovaných zápasů se zúčastníme Letní ligy, kde nás čekají střetnutí s okolními celky hrající ve třetí lize," prozradil Černaj (o Letní lize si prozradíme více v následujícím článku na webu).

První přípravný zápas na domácí půdě čeká Valcíře v úterý 26. května s béčkem ostravského Baníku. "Samozřejmě pozorně sledujeme informace kolem vládního uvolňování. Vše se ale ještě může změnit, takže si informace vzhledem počtu fanoušků v ochozech upřesníme až těsně před termínem zápasu," prosí fanoušky o shovívavost Daniel Černaj. 

Dle informace převzaté z webového portálu www.idnes.cz:
Hromadné akce ve venkovních i vnitřních prostorech budou do 300 lidí (myšleno od 25. května). To je limit, na kterém se shodli epidemiologové, oznámil v pátek 15. května ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Pokud bude epidemiologická situace nadále příznivá, tak od 8. června se povolení rozšíří na 500 osob, od 22. června až na tisíc lidí. 

Fotogalerie z úvodního tréninku ZDE