FK Frýdek-Místek - TJ Slovan Ostrava 2:3

F r ý d e k-M í s t e k - Domácím zápasem vstoupila naše U18 do turnaje šesti týmů, který se bude hrát až do 20. června. Počáteční respekt z A-týmu Slovanu Ostrava se projevil na výsledku první půle, kdy měli Valcíři dvoubrankové manko. V druhém dějství šel však ostych stranou a soupeři jsme začali zle zatápět.
Turnaj (23.5.2020) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Slovan Ostrava
2:3


Komentář

Slunečno všedních dnů vystřídalo v sobotu ráno chladnější deštivé počasí. Na kvalitu předváděné hry to však vliv nemělo. Pokropený trávník naopak pomohl svižnějšímu fotbalu. Frýdecko-místecká U18 je brána v turnaji jako outsider, což se zpočátku projevovalo. Soupeř hrál ostře, důrazně, s čímž se naše jedenáctka nějakou chvíli prala. První velkou šanci jsme nicméně měli my. Karel Zrůnek vyslal do samostatného úniku Siedloka. Ten si míč trochu pustil, což mělo vliv i na zakončení, kdy vybíhající brankář stačil míč tečovat těsně mimo bránu.

Slovan těžil ze svých zkušeností, což potvrdil u dvou branek, které vtěsnal do pouhých třech minut na konci první půle, přičemž ještě neproměnil pokutový kop. Ve 41. minutě se trefil z rohu vápna na zadní tyč Milan Slezák, následně přidal druhou branku Lukáš Ciesarik. Přesto jsme mohli ještě do půle výsledek korigovat. Marek Rakovcij vyslal na bránu v pokutovém území pořádnou jedovku, gólman však vytáhl bravurní zákrok.

V druhé půli zahodili Valcíři zbytek respektu a začali soupeři vracet jeho tvrdost stejnou mincí. Postupně přebrali svěřenci trenéra Vojvodíka otěže utkání a stahovali smyčku kolem soupeřova pokutového území. V 56. minutě vyslal Rakovcij parádní střelu zhruba z pětadvaceti metrů. Krásný projektil zastavilo až břevno, s dorážkou však naštěstí přispěchal pohotový Marek Siedlok.

Vyrovnání viselo ve vzduchu, několik nadějných možnosti jsem však nedokázali dotáhnout ke kýženému výsledku. Až přišla bohužel rozhodující chvíle. Faul na soupeře těsně před velkým vápnem a následně v 78. minutě uklizený míč z přímého kopu k tyči Romanem Trojanem. Přesto však ještě nastalo drama. Ondřej Mokroš totiž dvě minuty před koncem vlétl do pokutového území, načež byl faulován. Pokutový kop proměnil chladnokrevně. A mohlo být nakonec i vyrovnáno. V posledních vteřinách zápasu se řítil sám na brankáře Siedlok, na brankáři si však vylámal zuby a skóre zůstalo nezměněno.

DOSAVADNÍ VÝSLEDKY TURNAJE
Real Lískovec - Libhošť 4:2
Hrabová - Slovan Ostrava 6:5
MFK Frýdek-Místek U18 - Slovan Ostrava 2:3

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Kluci si opět v praxi vyzkoušeli jaký je dospělý fotbal. Nekompromisní, tvrdý, trestající nemilosrdně chyby. Zvláště v první půli jsme měli přílišný respekt, soupeř se s námi naopak vůbec nepáral. Cením si toho, že kluci zápas i za nepříznivého stavu nevzdali. Postupem času se přesvědčili, že se dá se Slovanem hrát. Začali nám vycházet akce, čímž rostlo sebevědomí, přidali jsme i na důrazu. Výsledkem bylo to, že jsme soupeře přehrávali a sahali po bodech. Za výkon se určitě nemusíme stydět.



×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek