Vítězný návrat starších žáků na hřiště

F r ý d e k-M í s t e k - Poprvé od 7. března nastoupili starší žáci Frýdku-Místku opět k utkání. Ve Stovkách sehráli přátelské zápasy proti Hlučínu. Jak napovídá nadpis, návrat to byl vítězný. Zvláště U14 soupeře vůbec nešetřila.

U15 musela proti Hlučínu otáčet

Přátelská utkání byla pro starší žáky první po dlouhé době. Ano, Valcíři sice sehráli modelové zápasy v rámci tréninku, ale nyní to bylo konečně se vším všudy. Za slunečného počasí vyzvali nejprve Hlučín hráči U15. Bylo samozřejmě znatelné, že to bylo utkání po delší době, i tak ale měl duel i za přispění soupeře svoji kvalitu. Hosté byli houževnatým protivníkem a místy předváděli povedené kombinace. Do šancí se však dostávali sporadicky, přesto dvakrát udeřily, k tomu se ale ještě dostaneme. První šance si totiž vypracovali naši hráči. Ondra Švrček si však na gólmana ani nadvakrát nepřišel. Otevřít skóre se povedlo až Lukáši Kunčíkovi, kterému se rozevřela obrana a náš hráč prosvištěl ke svému prvnímu gólu utkání.

Poté se dostal ke slovu Hlučín. K otočení skóre mu pomohly dvě standardní situace. Nejprve se hosté radovali po jedovce z přímého kopu, která těsně před brankářem Řehou zaplavala, pak udeřili z poměrně přísné penalty. Ještě do půle však vyrovnal parádní trefou Viktor Kováč. Druhé dějství už se neslo podle taktovky Valcířů. Adam Kuboš nám po přesném centru Viktora Kováče vrátil hlavou vedeni a dobrý výkon pak korunoval svojí druhou brankou v zápase Lukáš Kunčík.

MFK Frýdek-Místek - FC Hlučín 4:2 (2:2)
Branky FM: Kunčík 2, V. Kováč, Kuboš
Sestava FM: Řeha (46. Pohludka) - Jedlička, Cudzik, Žiga, Kuboš - Kunčík, V. Míček (c), Křížek, Žáček - Švrček, V. Kováč. Trenéři: Roman Vojvodík a Adam Filip.
Do hry zasáhli: Hofírek, Bartek, Zelenka


U14 neměla s Hlučínem slitování

Ihned po zápase U15 vlétla do svého duelu také U14. A když píšeme vlétla, myslíme tím opravdu vlétla. Valcíři Hlučín v první půli doslova rozcupovali a nadělili mu deset branek, soupeř se nezmohl na žádný odpor a nechal v první části hodně sil. Trenér Lubomír Macíček vystřídal v zápase rovnou dvě jedenáctky. V druhém dějství už to však nebyl tak velký gólostroj, přesto ale Lipina přidala ještě čtyři branky, byť se dvakrát trefil i soupeř.

MFK Frýdek-Místek - FC Hlučín 14:2 (10:0)
Branky FM: Michalík 4, Roman 3, J. Foldyna 2, R. Foldyna, Schwarz, J. Míček, Rašovský, Strack
Sestava FM: 1. poločas: Šimeček - Vrobel, J. Míček, Golich, Tománek - Nalewajka, Schwarz, Rašovský, Michalík - R. Foldyna, J. Foldyna
2. poločas: Šimeček - Matula, Čapčuch, Stryja, Grobař - Šmondrk, Novák, Dolný, Roan - Hottek, Kabát (Strack)
Trenér: Lubomír Macíček.