Valcířky reprezentovaly na Hodonín cupu

F r ý d e k-M í s t e k - Na fotbalové dobrodružství vyrazily v sobotu 6. června naše dívčí týmy. Cesta to byla dlouhá, Valcířky totiž odehrály turnaj až na jihu Moravy v Hodoníně.

Na jih Moravy vyrazily naše dva dívčí týmy vlakem již brzy ráno, přece jen Hodonín není nejblíže. Turnaje se Valcířky zúčastnily ve velmi silné konkurenci mnohem zkušenějších týmů - Baník Ostrava, Líšeň, MFK Vítkovice, Kotvrdovice, Hodonín a FK Znojmo. Naše děvčata se ale učí rychle a i tento turnaj byl pro ně plný nových dojmů a fotbalových zážitků.

Jak již bylo zmíněno, do Hodonína jsme vyslali dva týmy - mladší a starší přípravku. Mladší přípravka byla složena z ročníků 2011 a 2014 a pro některé to byl vůbec první turnaj, který se hrál formou 4+1. „Musíme přiznat že jsme měli krapet obavy, jestli holky nezůstanou jen někde na hřišti stát, ale to co holky předváděly, bylo fantastické,“ měla radost trenérka Jana Sikorová, která si velmi pochvalovala týmový výkon. „Krásný fotbalový a týmový zážitek korunovala Míša Morysová v naší brance, která svými zákroky v brance předčila mnohé starší gólmanky,“ chválila trenérka.

Konfrontaci s elitou Moravy prožila i přípravka starší. Bylo poučné a zajímavé se utkat například s FK Znojmo (vítězem turnaje), které vychovalo pro velký fotbal Andreu Staškovou, jež nyní válí za Juventus Turín. „Na holkách bylo v prvním zápase jasně vidět, že na hřiště doběhly rychleji než jejich plíce, tvrdost a technika, ale poté již se vše spojilo a mnohdy předváděly své aktuální maximum. To, že proti ostatním týmům se vydaly cestou fotbalistky jako poslední, se snažily nahradit svým srdíčkem a bojovností. V takto prestižním turnaji nás absolutně nezajímají výsledky, ale to, jak se holky porvaly a bojovaly do poslední vteřiny,“ hodnotila lodivodka Valcířek.

Celá sobotní mise se nedá hodnotit jinak, než kladně. Cenné fotbalové zkušenosti, nové zážitky, skvělá atmosféra a nádherné počasí. „Moc děkujeme pořadatelům FK Hodonín za pozvání, krásnou organizaci a již nyní se těšíme na další ročník. Rodičům děkujeme za veškerou spolupráci a fandění. Holky musím pochválit jak byly celou dobu hodné a za veškeré nasazení. A speciální díky patří rodičům holek Mročkových, že za nás uklidili kabinu a sesbírali dresy, které byly asi i na světlech na stropech, jak jsme spěchaly na vlak,“ uzavřela poděkováním krásný turnaj Jan Sikorová.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B