FC Libhošť - FK Frýdek-Místek 5:0

L i b h o š ť - Poprvé v turnaji šesti neprovázel U18 déšť a absolutně zamračená obloha. Možná by to ale v pořadí čtvrtém utkání turnaje naši fotbalisté brali. Hrálo se totiž za horkého, dusného počasí. A jakoby se Valcíři v těchto podmínkách také fotbalově "udusili". Z Libhoště se totiž vraceli s nelichotivým výsledkem.
(13.6.2020) | Libhošť
FC Libhošť - FK Frýdek-Místek
5:0


Komentář

Až na dvě absence měl trenéři k dispozici kompletní kádr. K dispozici ale měli z U17 obránce Filipa Šponera, který se dobrým výkonem prezentoval při úterní výhře proti A-týmu Řepišť. Na vysoké vítězství 6:2 však Valcíři nenavázali. Přičemž však nemuselo být tak zle, jak nasvědčuje konečný výsledek. V první půli se prakticky opakoval scénář předchozích turnajových utkání. Neproměněné šance a zbytečně inkasované branky. Úvodní dějství nabídlo velké příležitosti ne obou stranách, jak bylo naznačeno, zužitkoval je pouze jeden tým, ale k tomu se postupně dostaneme.

V počátečních minutách likvidoval dvě velké možnosti soupeře Rusek, tu úvodní jsme však měli my. Rakovcij ovšem pálil vedle. Celkově jsme si za první poločas vypracovali pět možností z kategorie gólových. Třikrát se dostal do zakončení Siedlok. Jednou ztroskotal na gólmanovi, jenž jeho pokus vytlačil na břevno, dvakrát těsně minul. Zřejmě největší šanci měl Zrůnek, jehož samostatný nájezd vychytal domácí gólman, který přesně odhadl záměr našeho útočníka. To už ale bylo za nepříznivého stavu. Ve 13. minutě totiž otevřel svůj bohatý střelecký účet libhošťský Daniel Šimíček. Ten využil jednu z mnoha kolmic za obranu. Zlom celého utkání pravděpodobně nastal pár minut před přestávkou. Ve 41. minutě si zjevně nedovoleně odstavil Koláře opět Daniel Šimíček, čímž si otevřel volný průchod k bráně a zvýšil na 2:0. O pár okamžiků pak stejný hráč využil zaváhání obrany, když byl u míče dříve než brankář Rusek.

Druhá půle se odehrávala ze strany Valcířů v křeči a určité frustrace z vývoje utkání. Libhošť naopak chladnokrevně kontrolovala hru a šance na její straně se množily. Domácí nakonec přidali ke třem brankám z první půle ještě dva góly a utkání dohráli v poklidném tempu. Alespoň korigovat mohl v závěru duelu Marek Rakovcij, který obešel obranný val i brankáře, zakončení mu však nevyšlo. Tato akce tak dokumentovala naše rozpoložení v druhém dějství. Poslední utkání turnaje sehrajeme na domácí půdě v sobotu 20. června proti Petřvaldu. Zápas to bude důležitý vzhledem k boji o první místo v tabulce. Té vévodí Lískovec, který má všechny zápasy odehrané, na Petřvald má tříbodový náskok a vyrovnaný vzájemné utkání. Pokud tedy Valcíři neprohrají, přihrají Lískovci vítězství v turnaji.