Áčku začala druhá část letní přípravy

Jen pár dnů volna a šupajda zpátky do plné zátěže. Valcířům začala druhá část letní přípravy.

Krásný a útulný fotbalový stánek ve Starém Městě je momentálně domovem frýdecko-místeckých fotbalistů. Ti se zde začali připravovat na start nového ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy. Pár tváří z jarní části sezony se již v kabině Hubníkovic družstva ale neobjevilo. "Skončil u nás Petr Hurta, který se vrátil zpátky do Nového Jičína. Do svých mateřských klubů se museli vrátit také hráči, které jsme tu měli na hostování. Mám na mysli třeba Tomáše Hykela s Lukášem Raabem, kteří patří ostravskému Baníku. Pokud to půjde, budeme se chtít s oběma domluvit na možnosti pokračování u nás," naznačil Daniel Černaj, sportovní ředitel A týmu. Dodejme ještě čerstvou novinku, kdy obránce Daniel Bialek svými výkony na prostějovské funkcionáře zapůsobil, takže se jeho hostování mění v přestup. Danovi přejeme na Hané mnoho zdaru!

Velkou radost našim fanouškům udělal určitě dlouholetý kapitán Petr Literák, který s klubem prodloužil kontrakt o jeden rok. Z jabloneckého B týmu se vrátil Jakub Buchlovský, z rakouského SC Retz doplnil Valcíře zkušený forvard Libor Žondra. "Z jarního kádru u nás zůstali Dominik Žák s Matějem Zouharem. Do přípravy se navíc zapojil také Martin Konečný, jehož mateřským klubem je Český Těšín, ale naposledy hrával v Třinci a v Heřmanicích. Zároveň to u nás zkusí Jakub Kalfas se Zbyňkem Palečkem, kteří hráli ve Frenštátě pod Radhoštěm. Široký prostor dostanou rovněž i mladí kluci z dorostu," sdělil Černaj, který ještě dodal: "Co se týče posil pro novou sezonu, tak tady musíme počkat, až skončí obě profesionální soutěže nad námi."

Další klubovou novinkou je rozšíření realizačního A týmu, kdy se trenérem brankářů stal Pavel Bardoň.

Už po víkendu odjíždí společně A tým s U19 na krátké soustředění do Heřmanic v Podještědí, během něhož absolvují oba celky několik přípravných střetnutí.

Svěřenci trenéra Michala Hubníka nastoupí v pondělí odpoledne v Heřmanicích proti třetiligovým Přepeřím. Tento zápas má výkop stanoven na 18 hodinu. Ke druhému zápasu pak zamíří Valcíři do Velkých Hamer, kde si naopak poměří síly s jabloneckým B týmem. Týden po návratu domů si Frýdečtí odskočí ještě do Rakouska. Ve Vídni je totiž čeká hodně zajímavý duel s maďarským 31. násobným mistrem republiky a účastníkem základní skupiny loňské Evropské ligy - Ferencvárosi TC Budapest.

Také dorostence čekají v severních Čechách zajímaví soupeři. V úterý 14. července to bude dvojzápas s Viktorií Žižkov a s divizními muži z Velkých Hamrů. O den později se mladí Valcíři porovnají s Jabloncem, po návratu domů s U19 Baníku Ostrava a ve stejný den, jako naši A muži, bude před nimi výzva v podobě souboje s maďarským Ferencvárosi TC.

Rozsáhlá fotogalerie z prvního tréninového dne je ZDE