Start přípravy mládežnických týmů

F r ý d e k-M í s t e k - 13. července začala pro mládežnické týmy MFK Frýdek-Místek letní příprava. Dorosty měly vyhrazené dopoledne, žáci odpoledne. Jak bývá zvykem vše se odehrávalo v našem krásném areálu.

Takovou, řekněme předpřípravou, už si Valcíři prošli v květnu a polovině června, kdy se sice nehrály kvůli koronavirové situaci soutěže, ale běžely tréninky a přípravné zápasy. Nyní už se tedy naši mládežníci opravdu sešli na startu letní přípravy. Úderem desáté hodiny odstartovaly své tréninky všechny čtyři dorostenecké kategorie. Ještě předtím přišlo tradiční uvítání od trenérů a samozřejmě i od šéftrenéra dorostu Romana Vojvodíka, který speciálně zavítal také do kabiny U16. Pro tyto hráče to bude první sezóna v dorostu. Trenérsky je povedou Kamil Raška a Milan Šponer. U17 budou koučovat Karel Orel a Miroslav Onufer, U18 a U19 pak Roman Vojvodík a Radomír Dian. Úvodní tréninky se nesly v lehčím duchu a výhradně s balónem.

Odpoledne přišli na řadu žáci. Tradičně speciální byl den pro U12, mladí Valcíři zažijí první sezónu v mladších žácích. Kluci nabírali nové dojmy a atmosféru pod vedením trenérů Martina Rojíčka, Františka Hlavatíka a nového trenéra Future týmu mladších žáků Františka Végha. U13 povedou Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko. Nové trenéry naopak mají po přestupu do starších žáků hráči U14, při premiéře v ligové soutěži je budou koučovat Josef Bardoň a David Stachovec. U15 zůstává pod osvědčeným duem Lubomír Macíček a Miroslav Poledník. Starší žáci měli úvodní tréninky trochu intenzivnější.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek