U18 a U17 mají za sebou generálky

F r ý d e k-M í s t e k - Nejen naše U19 má za sebou úspěšnou generálku na start mistrovských zápasů. Závěrečné prověrky odehrály i kategorie U18 a U17. U všech třech zmíněných týmů dopadly vítězně, všechny celky také svorně nastoupily proti mužským týmům. Jedinou U16 ještě poslední test před MSDD čeká.

V první půli podržel U18 Dragon, v druhé přišlo rozhodnutí

Naše U18 nastoupila v generálce proti sešívanému týmu. Ne, do Stovek nepřijela Slavia, soupeř ze Staříče jen musel svůj tým trochu zkombinovat. Nastoupil tak za něj například Radim Wozniak, který se nedávno rozloučil s fotbalovou kariérou. V první půli se pak v braně představil brankář Valcířů Kuba Rusek, který by měl za Staříč na podzim chytat. V první půli měl dvakrát práci, nejvíce se zapotil, když se musel natahovat proti Klimešově střele z dálky. Více práce měl ale jeho kolega v bráně U18. Jirka Dragon likvidoval jednu šanci Staříče za druhou a jen jeho zásluhou se hosté nedostali do vedení.

V druhém dějství se však situace otočila. Vše začalo smolnou brankou pro soupeře, když si hosté vstřelili vlastní gól. Hned vzápětí pak skórovali Karel Zrůnek a vzápětí také "novic" ve frýdecko-místeckém dresu, který už ale za Lipinu dříve hrával, Vojtěch Kocián. Hosté se sice snažili skóre korigovat, což se jim do jisté míry povedlo. Razítko na naši výhru dal ovšem dvěma góly David Foldyna. Nic na tom nezměnil ani vychytralý gól Lýska z poloviny hřiště. „Jsem rád, že jsme generálku zvládli. Chybělo mi ale ještě trochu větší nasazení. V mistrovském utkání by se nám to mohli vymstít, stejně jako laciné chyby, hodnotil trenér Roman Vojvodík.

„Kluci si udělali nejen radost zahrát si na hlavním hřišti ve Stovkách, ale i hrát po boku takového hráče, jakým stále je Radim Wozniak, to je zkušenost k nezaplacení! Vím, že naděje, aby hrál Radim v FKS, je malá, přesto se o to pokusíme. Škoda prvního poločasu, mohli jsme dát minimálně tři branky a zápas by se vyvíjel jinak, ale i tak jsme myslím ostudu neudělali a ti naši hráči co na Stovkách byli, mají určitě dobrý pocit z tohoto utkání. Přespolním hráčům děkuji, že nás doplnili a zápas se tak nemusel rušit, byla by to velká škoda. A teď už jen dobře vstoupit ve Vendryni do soutěže, hodnotil trenér Staříče Martin Blahuta.

MFK Frýdek-Místek U18 - Staříč muži 5:3 (0:0)
Branky: 78. a 88. D. Foldyna, 46. vlastní, 51. Zrůnek, 56. Kocián - 63. Míček, 81. Kaulinec, 89. Lýsek
Sestava FM: Dragon - Račev, Kiš, P. Vyvial, Büchi - Kulhánek, Kocián, Klimeš, Rimmel - Bretschneider, Střižík. Do hry zasáhli: Zrůnek, Maléř, Šponer. D. Foldyna, Mokroš. Trenér: Roman Vojvodík.
Sestava Staříče: Rusek (46. Smetana) - Burda, Wozniak, Lýsek, Mudra - Míček, Huška, Kolář, Trčka - Říha, Kaulinec. Do hry zasáhli: Király, Kohut, Geryk Trenér: Martin Blahuta.


U17 našla recept na Polanku v druhé půli

U17 si pro generálku na MSDL pozvala B-tým Polanky. A soupeř v první půli dokázal naše borce potrápit. Byli jsme to však my, kdo šel ve 30. minutě do vedení. Lukáš Králík se nemýlil. Ještě do přestávky však hosté stihli vyrovnat, byť trochu šťastnější brankou. V dějství druhém už nebyla hra Polanky tolik kompaktní. Do jisté míry, zato mohlo i velké vedro, které ubíralo síly i svěřencům trenérům Orla a Onufera. Náš tým měl ale i tak větší jiskru a jistotu ve hře a čtyřmi brankami v řadě jsme si vypracovali velký a rozhodující náskok. V závěru zápasu se ještě skóre trochu korigovalo i vinou menší koncentrace v našich řadách.

MFK Frýdek-Místek - Polanka muži B 6:3 (1:1)
Branky FM: Králík 2, Berek 2, Vlačuha, Stareček
Sestava FM: Pracuch (46. Dragon) - Szabolt, Štětinský (63. F. Kowalczyk), F. Kowalczyk (16. Ševčík), T. Rek - Barčák (46. P. Němec), Berek, A. Kowalczyk (46 Stareček), Cisovský (46. Hutyra) - Králík, Vlačucha. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.


U16 zachránila remízu za pět minut dvanáct

U16 vyrazila v sobotním tropickém počasí do Olšan u Prostějova. A celý zápas musela dotahovat náskok soupeře. Ten ovládl úvodní poločas, kdy si vypracoval dvoubrankový náskok. Ten si udržel i po celou druhou část. Během dvou minut však bylo po solidní rezervě. V 86. a 87. minutě se trefil Nikolas Jeřábek a Denis Němec. Vyrovnaný stav pak vydržel až do konce. Ještě před domácím startem MSDD v Havířově čeká Valcíře v úterý 11. srpna zápas v rámci Memoriálu Vlastimila Marečka. Ve Stovkách vyzveme Prostějov.

Olšany u Prostějova - MFK Frýdek-Místek 3:3 (1:0)
Branky FM: Jeřábek 2, D. Němec
Sestava FM: Řeha (46. Brus) - Hofirek (68. Pastucha), Zelenka, Šimíček, Jedlička - Šiška (46. Zezula), D. Němec (46. Bartek), Hlosta (68. D. Němec), Pastucha (46. Ježík) - Jeřábek, Boor (46. Kalina). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.