Přehled zápasů v týdnu od 10. do 16. 8. 2020

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 10. do 16. srpna 2020.

MUŽI

2.k. MSFL: Otrokovice - muži 0:3 (0:2)

2.k. Okresní soutěž: MFK Frýdek-Místek z.s. - MFK Frýdek-Místek a.s. B (zrušeno, sobota 15.8. - hř. Stovky, 17.00 h)


DOROST

2.k. MSDL: Fastav Zlín B - starší dorost U19 2:0 (1:0)
Sestava FM: Folta - Šponer, Ševčík, Kiš (77. Janošec), Mokroš - Maléř, Klimeš, Kocián, D. Foldyna (64. Berek) - Střižík (85. Stareček), Zrůnek (c). Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
V úvodu utkání na nás byla vidět patrná nervozita, přece jen jsme měli v kádru několik mladíků a tým hrál v tomto složení vůbec poprvé. Zlín měl převahu, kterou dokázal zužitkovat vstřeleným gólem, další šance pochytal Kuba Folta, čímž dodal týmu jistotu a postupně jsme se začali dostávat do hry. V druhé půli už jsme hráli velmi solidně, chybělo tomu jen více šancí a samozřejmě vstřelený gól. Musím ale uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě, škoda, že se nám jej nepovedlo brankou znervóznit. Tým se učí, sehrává, nabírá zkušenosti. Za výkon, který jsme předvedli se rozhodně nemusíme stydět, je na čem stavět. Věřím, že zápas od zápasu budeme silnější.

2.k. MSDD-E: starší dorost U18 - MFK Havířov 7:3 (2:2) - branky FM: Berek 4 (1 z pk.), Moják, Bartek, Králík
Sestava FM: Dragon - Račev, J. Bartek (83. Barčák), Büchi, P. Vyvial - Moják (78. L. Rek), Kulhánek, Hrabec (73. Brettschneider), Rimmel (66. Klimeš) - Králík, Berek. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Velmi nás těší, že jsme vstup do soutěže zvládli. V první půli jsme se sice dostali do vedení, ale nebylo to ono, na klucích možná trochu seděla nervozita. Zbytečnými chybami jsme pak v krátké chvíli o hubený náskok přišli, naštěstí nás to nezlomilo a do přestávky jsme ještě dokázali vyrovnat. V druhé půli už jsme byli lepším týmem a postupně se dostali do herní pohody, o čemž svědčí i konečné skóre. Tři body jsou velká vzpruha, stále nás ale čeká hodně práce. Týmu patří za přístup k utkání pochvala, pochválit bych chtěl také útočné duo Lukáš Králík a David Berek, kteří premiéru v U18 zvládli parádně.

2.k. MSDL: Fastav Zlín B - mladší dorost U17 6:0 (3:0)
Sestava FM: Pracuch (55. Pohludka) - Kunčík (72. Hutyra), F. Kowalczyk, L. Rek (c), Hlosta (77. Stareček), P. Němec (46. Cisovský), Szalbot, A. Kowalczyk, Barčák (46. D. Němec), Vlačuha, V. Míček. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Několikrát jsme hráče upozorňovali, aby se koncentrovali od první minuty utkání, bohužel první tři minuty a prohrávali jsme 0:2. Rychlý gól jsme i přes rozmluvu o přestávce inkasovali i ve druhém poločase. Soupeř byl navíc nesmírně efektivní, prakticky každou šanci proměnil. Na druhou stranu musím říct, že jsme si vypracovali i my několik velkých šancí, jen ve druhé půli jsme měli pět tutovek. Rozdíl byl v jejich proměňování. Z tohoto pohledu je pro nás konečný výsledek krutý.

Mem. Vl. Marečka: mladší dorost U16 - 1.SK Prostějov 7:0 (4:0) - branky: Jeřábek 2, vlastní, Hlosta z pk., P. Záček, D. Němec, Kunčík
Sestava FM: Pohludka - Jedlička (68, Zezula), Cudzik, V. Míček (c), Žiga (68. Hofírek) - P. Žáček (57. Jeřábek), Křížek, Hlosta (68. Bartek), Kuboš (57. Ježík) - Kunčík, D. Němec. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Vstup do utkání se nám podařil na výbornou a v podstatě po celý první poločas jsme kontrolovali hru, dobře kombinovali a byli efektivní v zakončení. Začátek druhé půle nebyl tolik povedený, chyběla větší koncentrace. Po prostřídání už nebyla taková kvalita, přesto se nám povedlo náskok ještě navýšit.

2.k. MSDD-E: mladší dorost U16 - MFK Havířov 2:0 (1:0) - branky FM: Zelenka,Žiga z pk.
Sestava FM: Řeha (46. Pohludka) - Cudzik (c), Kuboš (60. Pastucha), Jedlička, Žiga, Křížek, Jeřábek, P. Žáček (60. Hofírek), Ježík, Zelenka (75. Zezula), M. Bartek (75. Kalina). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Jsme samozřejmě rádi, že jsme do sezóny vstoupili výhrou. Mohli jsme přidat ještě více branek, v koncovce se nám ale tolik nedařilo. Těší pochopitelně i čisté konto.


ŽÁCI

1.k. MSŽL starší žáci U15 - Fastav Zlín 4:2 (2:0) - branky FM: J. Míček 2, J. Foldyna
Sestava FM: Šimeček - Teichmann (53. Hottek), J. Míček, Golich, Tománek, Nalewajka (75. Stryja), M. Schwarz, Michalík, Rašovský, J.Foldyna, Novák (59. R.Foldyna). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
V prvním mistrovském utkání proti Zlínu nám vyšel začátek utkání, kdy jsme v 5. minutě vstřelili gól Jirkou Míčkem hlavou po rohovém kopu. Dále jsme si vytvářeli šance, které jsme však neproměnili a soupeř se tím dostával na koně a začal být hodně aktivní a nepříjemný. Ale kluci vydrželi a do šatny vstřelili gól Jáchymem Foldynou. Nástup do druhé poloviny nám vyšel, ale opět jsme nedokázali proměnit dvě velké šance, a proto přišel trest. Soupeř vyrovnal po penaltě a druhým gólem, který jsme mu sami připravili svým nedůrazem na polovině hřiště. Kluky to však nesrazilo do kolen a vedení si vzali zpět. Za morální sílu chtít vyhrát, musíme kluky pochválit. Zápas měl náboj, měl tempo a padlo 6 gólů, které se divákům musely líbit. Velmi kladně hodnotíme sílu kluků ze Zlína, kteří chtěli hrát fotbal až do konce. 

Příprava: starší žáci U14+U15 - Akademie MFK Vítkovice U15 1:9 (1:5) - branka FM: Gongol
Sestava FM: Kristofory - Rodek, J. Žáček, Deingrubuer, Grobař - Prepsl, Stryja, Meca, Vrobel - Gongol, R. Foldyna. Do hry zasáhli: Kuchař, Nešetřil, Chýlek, Čapčuch, Šmondrk, Strack. Trenéři: Josef Bardoň a Miroslav Poledník.

1.k. MSŽL starší žáci U14 - Fastav Zlín 0:6 (0:3)
Sestava FM: Kuchař (59. Cáder) - T. Rek, F. Volný (c), Hrůzek (41. Fil. Végh), Majer (41. Gongol), Prepsl, Meca, Fr. Végh (59. Haslhofer), Tvarůžka, Moravec (41. J. Žáček), Bojda (41. Pečiva). Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.
První utkání ve starších žácích nám bohužel nevyšlo, nohy byly svázány nervozitou a to se i projevilo na naší hře. Rozhodl důraz v osobních soubojích a výborně zvládnuté taktické věci soupeře. Ve druhém poločase už šla vidět větší chuť se porvat, ale ani tak to nestačilo. Musíme pogratulovat soupeři, ale jedeme dále, hlava vzhůru, kluci mají chuť. Je lepší dostat vždy facku na začátku...

Příprava: mladší žáci U13 - Nový Jičín 8:3 (0:0) - branky FM: Mohelník 5, Michna 2, Macíček 

Příprava: Frýdlant nad Ostravicí - mladší žáci U12 3:8 - branky FM: Janošec 3, Bušovský, Volný, Tauš, Bůžek, Maralík
Sestava FM: Feber, Skotnica - Bůžek, Šištík, Volný, Jarotek, Šigut, Tauš, Janošec, Holek, Kačandy, Menšík, Vřesňák, Cibulka, Laník, Maralík, Staníček, Čapanda, Bušovský. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík


DÍVKY

Dívky starší - Ostravice (středa 12.8. - hř. Ostravice, 17.30 h)

Dívky mladší (turnaj, sobota 15.8. - Hranice, 13.00 h)