První výhra pro U12 přišla v Kroměříži

F r ý d e k-M í s t e k - Sympatické výkony U12 přinesly kýžené ovoce. Kluci slaví první výhru v nové kategorii, když v sobotu zvítězili v Kroměříži. První přípravný zápase odehrál Future tým U13.

U13 vyrazila na turnaj do Chotěboře

Ještě před turnajem sehráli Valcíři přípravný zápas s Akademií MFK Vítkovice. Duel byl bráno jako "generálka" na turnaj v Chotěboři. I proto se hrálo na větší hřiště, od velkého vápna k velkému vápnu. A byl to zápas dvou rozdílných polovin. Zatímco tu první jsme ovládli, v druhé se Vítkovicím povedlo využít našich chyb a zápas překlopily na svoji stranu.

MFK Frýdek-Místek - Akademie MFK Vítkovice 4:7 (3:2)
Branky FM: Mohelník 2, A.V. Novák 2
Sestava FM: Smolík - Janík, Pavelka, Mucha, Mohelník, Mravec, Galásek, Horňák, Michna, Šuhajda, Vaculík, Šištík, A.V. Novák, J. Schwarz. Trenéři: Radek Šmíd a Robert Schedling.

Chotěboř Cup U13: Boj se soupeři i velký vedrem


První výhra pro U12

U12 v týdnu absolvovala dva přípravné duely. Ten první přišel v domácím prostředí proti Opavě. A byť v úvodu Valcíři drželi se soupeřem výsledkově krok, postupně hosté odskočili. Trenér František Hlavatík si úroveň zápasu i přes prohru pochvaloval. „S Opavou jsme odehráli kvalitní utkání. Hrál se kombinační fotbal s velkým počtem šancí. Na chlapcích šla vidět velká snaha a to nás těší. Kluci zaslouží pochvalu.“ A kouč rozhodně věděl, co říká.

Odměna za poctivý výkon totiž přišla záhy. V sobotu vyrazili Valcíři do Kroměříže, kde zvítězili 10:4 a oslavili tak první výhru, což bude pro kluky jistě velká vzpruha do další práce. „Další kvalitní utkání jsme odehráli tentokrát v Kroměříži. Hattrickem se blýskli brankář Matěj Cibulka, který při zranění prstu na ruce plnil roli útočníka a také Adrian Janošec. Za výkon musíme kluky pochválit. Každý v utkání předvedl dobré momenty a na celkovém týmovém výkonu to bylo znát. Hrálo se za úmorného vedra, utkání tedy bylo fyzicky velmi náročné. Nutno podotknout, že i Kroměříž měla v utkání spoustu šancí, avšak naši brankáři chytali výborně. Chlapci, gratulujeme k vítězství,“ pravil spokojeně trenér Hlavatík.

MFK Frýdek-Místek - SFC Opava 3:8
Branky FM: Janošec, Maralík, Cibulka
Sestava FM: Skotnica, Feber - Bůžek, Šištík, Vřesňák, Janošec, Bušovský, Maralík, Tauš, Menšík, Markusík, Jarotek, Šigut, Laník, Čapanda, Cibulka, Holek. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.

Kroměříž - MFK Frýdek-Místek 4:10
Branky FM: Cibulka 3, Janošec 3 , Jarotek 2, Maralík, Bušovský
Sestava FM: Feber, Skotnica - Bůžek, Šigut, Vřesňák, Jarotek, Tauš, Maralík, Menšík, Markusík, Šištík, Bušovský, Janošec, Laník, Čapanda, Holek, Kačandy, Cibulka. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.


Future tým U13 v Kroměříži vysoko prohrál

První přípravný zápas má za sebou náš Future tým U13. V užší sestavě sice odehráli hráči zápas v dobrém tempu, nakonec ale museli skousnout vysokou prohru. „I přes nepříznivý výsledek musím kluky pochválit. Odehráli utkání ve velkém tempu, kde předváděli pasáže, na kterých bychom chtěli stavět a prezentovat náš herní projev v nově se tvořící future U13,“ hodnotil s výhledem do budoucna trenér František Végh.

Kroměříž - MFK Frýdek-Místek 13:1
Branka FM: Kuchař
Sestava FM: Tengler, Bardoň, Sochor Kuchař, Žáček, Stromsik, Hejda, Kacčnda, Šigut. Trenér: František Végh

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B