FC TRINITY Zlín B - FK Frýdek-Místek 2:0

Z l í n - Ve zlínském areálu Vršava si naše U19 bodovou, ani gólovou, radost na úvod Moravskoslezské dorostenecké ligy neužila. Zlínu jsme podlehli 0:2. Po nervózním úvodu jsme především v druhé půli chytili dobrý rytmus, ovšem nedokázali jsme se propracovat přes pozornou zlínskou obranu do větších šancí.
2.kolo (16.8.2020) | Vršava
FC TRINITY Zlín B - FK Frýdek-Místek
2:0


Komentář

V základní sestavě nastoupilo hned šest hráčů ročníku 2004. A Valcíři neodstartovali ideálně. Začali nervózně a Zlín hrál v úvodních minutách prim. Jen díky výborným zákrokům brankáře Folty dokázali Ševci ze své převahy vstřelit pouze jednu branku. Náš strážce svatyně pustil za svá záda pouze pokus Petra Höniga, který jej po rohovém kopu prostřelil z bezprostřední blízkosti. „V této sestavě jsme hráli prakticky poprvé, mladá sestava se potřebuje oťukat, sehrát, i proto nebyl začátek utkání ideální. Výborně nás podržel Kuba Folta, o to více mrzí, že jsme zbytečně inkasovali z rohového kopu,litoval trenér Frýdku-Místku Roman Vojvodík.

Lipina ale postupem času hru začala vyrovnávat a tlačit se do ofenzivy. Dalekonosné pokusy Kociána ale Somberga neohrozily. Nejblíže gólu byl Zrůnek, který spěchal za kolmicí za obranu a svedl závod se zlínským gólmanem, kdo bude u míče dříve. Frýdecko-místecký útočník sice nervy Sombergovi pocuchal, ale vyrovnání z toho nebylo.

Druhý poločas jsme se Zlínem vůbec nehráli špatnou partii, právě naopak. Týmu dával klid jistý Folta a v ofenzivě jsme se začali čím dál více osmělovat. Chyběl ale ten pověstný krůček, abychom se propracovali do nějaké větší možnosti, v tom měl soupeř navrch. V 61. minutě navíc našel centr z pravé strany u první tyče Adama Kadlíčka a ten hlavou zvýšil na 2:0.

Valcíře to sice nezlomilo, stále jsme se však marně snažili přelstít obranu soupeře. Alespoň snížení si svěřenci trenéra Vojvodíka zasloužili, nicméně zůstalo jen u náznaků. Nepomohlo ani stažení hry na tři obránce v závěru utkání. „Musím říct, že druhý poločas jsme odehráli velmi solidně, škoda jen, že se nám nepovedlo utkání zdramatizovat. Mladý tým bude s každým zápasem silnější, je to o vyhranosti, zkušenostech.“ Blízko brance byl v závěru kapitán Zrůnek, krerý se vrhl do vápna mezi tři obránce, ti jej však dokázali vyvést z rovnováhy. Spadnout, byla by z toho nejspíše penalta, lipinský útočník ale chtěl situaci dohrát.

Ohlasy trenérů


Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): V úvodu utkání na nás byla vidět patrná nervozita, přece jen jsme měli v kádru několik mladíků a tým hrál v tomto složení vůbec poprvé. Zlín měl převahu, kterou dokázal zužitkovat vstřeleným gólem, další šance pochytal Kuba Folta, čímž dodal týmu jistotu a postupně jsme se začali dostávat do hry. V druhé půli už jsme hráli velmi solidně, chybělo tomu jen více šancí a samozřejmě vstřelený gól. Musím ale uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě, škoda, že se nám jej nepovedlo brankou znervóznit. Tým se učí, sehrává, nabírá zkušenosti. Za výkon, který jsme předvedli se rozhodně nemusíme stydět, je na čem stavět. Věřím, že zápas od zápasu budeme silnější.


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek