Mladší žáci odstartovali ligu

F r ý d e k-M í s t e k - Dlouho se načekaly na start svých soutěží kvůli dvěma přeloženým kolům naše týmy mladších žáků, ale dočkali se. V Lískovci v sobotu hostili Bílovec.

U13 dotahovala a pálila šance

Valcíři neprožili jednoduché utkání, už ve 3. minutě Ambrož dostal Bílovec do vedení. Ten ostatně trápil náš tým i nadále, ve 28. minutě zvyšoval už na 2:0. A kluci tak museli dotahovat. To se jim zdárně povedlo, ovšem možností měla Lipina i na výhru. „Šancí jsme opravdu měli ne na dva zápasy, ale na čtyři. Bohužel naše produktivita byla žalostná, mrzelo trenéra Radka Šmída.

Novák dokázal snížit na 1:2, ovšem hosté si dvoubrankový náskok vzali zpět. V 54. minutě se ale trefil Mravec a v 70. srovnal z penalty Mohelník. „Musíme kluky pochválit, že i přes nepříznivý vyvoj chtěli něco se zápasem udělat. Neustále jsme si vytvářeli jednu šancí za druhou, ale na výhru to nestačilo, chválil a zároveň litoval kouč.

3.k. SpSM Sever: mladší žáci U13 - Bílovec 3:3 (0:2, 2:1, 1:0)
Branky FM: Novák, Mravec, Mohelník (pen.)
Sestava FM: Smolík (c), Stromšík - Pavelka, Šuhajda, Janík, Galásek, Mravec, Schwarz, Michna, Novák, Mohelník, Macíček, Vaculík, Šištík. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.

U12 se úvodní zápas nevydařil

První mistrovský zápas v kategorii mladších žáků odehrála naše U12. Bohužel se však nevydařil podle představ. „První mistrovské utkání nám vůbec nevyšlo. Měřítko snesla pouze první třetina. Po zbytek utkání byl soupeř rychlejší, důraznější, daleko hladovější po vítězství. Musíme zapracovat na defenzivní činnosti celého týmu, ve které jsme hodně pozadu, hodnotil trenér František Hlavatík.

Frýdecko-Místecký lodivod však našel i pozitiva a především burcoval, z jednoho utkání se samozřejmě nedá "střílet", kluky čeká ještě řada zápasů, kde mohou předvést, co v nich je. „Co se týká ofenzivy, tak i přes nepovedený výkon jsme si vytvořili šancí dostatek. Bohužel efektivita je zatím velmi slabá. Chlapci, hlavu nahoru. Je třeba makat na sto procent, a to už na tréninku, tam to začíná.

3.k. SpSM Sever: MFK Frýdek-Místek - Bílovec 5:12 (3:4, 0:2, 2:6)
Branky FM: A. Janošec, Tauš, Čapanda, Vřesňák, Jarotek
Sestava FM: Feber, Skotnica - Vřesňák, Tauš, Šigut, Staníček, Menšík, Laník, Kačandy, Jarotek, Holek, Čapanda, Bůžek, Bušovský, M. Volný, A. Janošec. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.