U18 pokračuje ve vítězné jízdě

​F r ý d e k-M í s t e k - Středa byla ve známení dalších zápasů v Moravskoslezské dorostenecké lize i Moravskoslezské dorostenecké divizi. U18 zvítězila ve Vsetíně a pokračuje v úspěšném startu do sezóny. U17 držela doma se Zbrojovkou B krok do 71. minuty, pak ale přišla kanonáda soupeře. U16 poprvé v sezóně inkasovala a podlehla Vsetínu.

Valcíře z U18 nezastavil ani Vsetín

Valcíři pokračují ve výborném vstupu do sezóny. Na vítězné zápasy s Havířovem a Starou Bělou jsme navázali i ve středu ve Vsetíně. Už v osmé minutě načal skóre Králík a rozhodit jsme se nenechali ani vyrovnáním z 21. minuty. Hned vzápětí nám vedení vrátil Tomančák. „Celý zápas jsme měli herně navrch, hosté se pokoušeli hrát na brejky, z kterého nám dali i svůj jediný gól. Rozhodit jsme se však nenechali, zasloužená výhra, hodnotil třetí vítězství v řadě trenér Roman Vojvodík.

V druhém dějství přidal ještě pojistku Daniel Kulhánek, který za absentujícího Mojáka navlékl kapitánskou pásku. Frýdek-Místek je po třech kolech na první pozici tabulky, ovšem pouze o skóre před také stroprocentím Šumperkem. „Jsme spokojeni, jak se nám vydařil vstup do soutěže. Devět bodů ze tří zápasů je paráda. Zvláště poté, jaké jsme prožili léto, těší kouče.

1.k. MSDD-E: Vsetín U19 - MFK Frýdek-Místek 1:3 (1:2)
Branky: Králík, Tomančák, Kulhánek.
Sestava FM: Dragon - Račev, J. Barek, Tomančák, P. Vyvial - Rimmel, Kulhánek (c) (76. Brettschneider), Janošec, Vicher - Berek, Králík. Trenéři: Roman Vojvodík a Radek Punda.

Ono to půjde, U19 připsala první bod


Osudná 71. minuta zlomila U17

Středeční zápas přihrál Valcířům do cesty dalšího těžkého soupeře. Zbrojovka B měla sice v utkání herně navrch, dokázali jsme s ní však držet po většinu utkání krok. Ve 26. minutě poslal Jihomoravany do vedení Kutarňa, ještě v první půli jsme ovšem mohli vyrovnat. Cisovský ale svoji velkou šanci neproměnil a nechytly se ani další šance. Ve druhém poločasu jsme odolávali možnostem soupeře a dlouho drželi šanci na dobrý výsledek.

71. minuta ovšem všechno změnila, Brno vstřelilo v rychlém sledu pět branek. „Brno sice mělo po celý zápas více ze hry, my jsme se mu však minimálně v první půli dokázali vyrovnat. Dokázali jsme využívat brejků, nicméně neproměňovali šance. Proti takovému kvalitnímu soupeři musíte každou možnost využít, jinak nemůžete uspět. Od 71. minuty, kdy Brno vstřelilo druhý gól, bohužel hráči na zápas rezignovali a inkasovali jsme jednu branku za druhou. Mrzí mě, že jsme utkání nedokázali dohrát v plné koncentraci a se ctí, výsledek by byl určitě jiný, hodnotil trenér Karel Orel

1.k. MSDL: MFK Frýdek-Místek - Zbrojovka Brno B 0:6 (0:1)
Sestava FM: Pohludka - Barčák, V. Míček, Szalbot, L. Rek (c) - Cisovský, Hlosta, A. Kowalczkyk, Kunčík Vlačuha, D. Němec (74. Hutyra).


U16 poprvé inkasovala a prala se z fyzickou převahou soupeře

Lipina v sezóně doposud neinkasovala a na své konto připsala po dvou zápasech solidní čtyři body. Ve Vsetíně tomu ale byl jinak. Ostatně komentář trenéra Kamila Rašky je výstižný. „Fyzicky vyspělejší soupeř dělal svým pojetím hry našim subtilním hráčům velké problémy, spoustu svých šancí ještě díky zákrokům našich brankářů neproměnil. A když jsme své ojedinělé šance nedali ani my, skončilo to zaslouženou výhrou domácích.

1.k. MSDD-E: Vsetín U17 - MFK Frýdek-Místek 2:0 (1:0)
Sestava FM: Řeha (46. Brus) - Jedlička (20. Ježík), Cudzik (c), Šimíček, Žiga - Zezula, Křížek, P. Žáček (58. Pastucha), Tuma - Zelenka, Kalina (46. Bartek)