Lipina se poprvé představila doma

F r ý d e k-M í s t e k - Lipinský tým se poprvé v Okresní soutěži představil v domácím prostředí. Po výhře v Návsí jsme si tentokrát připsali po bodu za remízu 1:1.

3.k.Okresní soutěž: Lipina - TJ Tošanovice 1:1 (0:0)
Branky: 59. Hutyra - 75. Béla. ŽK: Prokop - Michalik. Rozhodčí: Němec - Pokluda, Měkýš.
Sestava Lipiny: Dragon - T. Strouhal, R. Vyvial (c) (46. Krutil), K. Zrůnek st. (67. Tarkoš), Dian, Hutyra (84. Vojvodík), Fr. Végh st., Prokop, Vodička, A. Kováč, R. Konečný (64. Flachs). Trenér: Karel Orel.
Sestava Tošanovic: Czernek - Stryja (c), Béla, Nagy, Judita, Michalik, Mato (46. Kovář), Hečko, Kelecsény (46. Sebera), Jaworek (61. F. Skarka), Čuba (46. D. Skarka). Trenér: David Grygar.

Zhruba před stovkou diváků se Lipina v sobotní dopoledne poprvé představila v domácím prostředí. Hráči si plácli s vedoucím týmu Františkem Vojvodíkem a mohlo se jít na věc. Vyrovnaný první poločas moc šancí nenabídl. Když to vezmeme kolem a kolem, viděli jsme v první pětačtyřicetiminutovce po jedné velké možnosti na obou stranách. Nejprve zahrozil soupeř. Domácí se mylně domnívali, že bude máván ofsajd a jeden z tošanovických hráčů tak mohl sám pokračovat na bránu, skvěle však zasáhl brankář Dragon. Pak přišla lipinská chvíle. Do úniku se ve 40. minutě dostal František Végh, ovšem i gólman Tošanovic se vyznamenal.

Do druhé půle již nenastoupil kvůli zranění kapitán Roman Vyvial a Tošanovice začali náporem. Béla dokonce orazítkoval břevno. Do vedení jsme se však dostali my. A bylo to po krásné kombinaci. Dian našel dlouhým pasem Végha, který vyslal vstříc gólu mladíka Jakuba Hutyru. Ten si s nabídnutou šancí poradil náramně a přehodil vyběhnuvšího gólmana.

Hosté se však nevzdali, v 70. minutě se musel Dragon pořádně natáhnout proti tošanovickému projektilu. To jsme si tedy ještě oddechli. O pár okamžiků později však přišla sporná chvíle v podobě našeho faulu a z následného přímého kopu srovnal přízemní střelou Patrik Béla. Přesto jsme ale mohli sahat po výhře. Véghův centr ze závěru utkání olízl břevno.