Přehled zápasů v týdnu od 31.8. do 6. 9. 2020

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 31. srpna do 6. září 2020.

MUŽI

5.k. Okresní soutěž: TJ Sokol Vojkovice - Lipina 4:2 (3:2) - branky FM: Roman Vyvial, Fr. Végh st.

5.k. MSFL: 1.SC Znojmo - MFK Frýdek-Místek a.s. 3:4 (2:1) - branky FM: Teplý 2 (jeden z pen.), Žondra, Zapalač


DOROST

5.k. MSDL: starší dorost U19 - FK Blansko 2:1 (2:1) - branky FM: Střižík, Šeba
Sestava FM: Folta - Mokroš, Ševčík, Niesner (46. Hammer), Šponer - Kocián (78. Kulhánek), M. Merta (C), Klimeš, Maléř - Střižík (53. D. Foldyna), Šeba (87. Kiš). Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Dobře jsme si byli vědomi důležitosti utkání. Start zápasu byl nesmírně důležitý, zvládli jsme jej. Místo toho abychom vedli 3:0, však přišlo snížení a herní pohoda byla bohužel pryč. Druhý poločas nebyl moc ke koukání, v některých pasážích chyběl větší důraz, soupeř byl hodně nepříjemný. Můžeme říct, že jsme v druhé půlce tři body vydřeli. Výhra je nesmírně důležitá nejen z pohledu tabulky, ale i pro sebevědomí kluků.

5.k. MSDD-E: FK Šumperk - starší dorost U18 1:0 (1:0)
Sestava FM: Dragon - Moják (c) (64. Račev), Kiš, Büchi, P. Vyvial (82. Brettschneider) - Hrabec (71. Vicher), Kulhánek, Janošec (58. Rimmel), D. Foldyna - Berek, Králík. Trenér: Radek Punda.

5.k. MSDL: mladší dorost U17 - FK Blansko 5:1 (3:1) - branky FM: Kunčík 2, D. Němec 2, Vlačuha
Sestava FM: Pracuch - F. Kowalczyk, Štětínský (c), V. Míček, Szalbot, Kunčík (87. A. Kováč), Hlosta, A. Kowalczyk, Barčák (54. Cisovský), Vlačuha (85. Hutyra), D. Němec (67. P. Němec). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Blansko bylo nepříjemným, houževnatým soupeřem. Naštěstí se nám v první půli podařilo proměnit šance a vypracovat si náskok. Ten jsme podpořili na začátku druhé půle dalšími dvěma góly. Do té doby jsem byl náš výkon dobrý. Pak jsme se ale uspokojili výsledkem, přestáli hrát a utkání jen tak dohráli, s tím jsem samozřejmě spokojený být nemohl.

5.k. MSDD-E: FK Šumperk - mladší dorost U16 5:1 (3:1) - branky FM: Zezula
Sestava FM: Pracuch - Šimíček (58. Kalina), Cudzik (c), Žiga, Jedlička - Ježík, Kuboš, Křížek, Hofírek (M. Bartek) - Zelenka (58. Pastucha), Zezula. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.


ŽÁCI

3.k. MSŽL: starší žáci U15 - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)
Sestava FM: Šimeček - Teichmann (68. Čapčuch), J. Míček (c), Golich, R. Foldyna, Nalewajka (73. P. Stryja), M. Schwarz (54. Šmondrk), Michalík, Rašovský, Hottek (54. L. Novák), J. Foldyna. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník. 
V deštivém počasí jsme se utkali proti Sigmě Olomouc. Na daném terénu to bylo bojovné utkání bez větších gólových příležitostí hlavně v první půli, ale i tak jsme si nechali dát gól po chybě a rychlém protiútoku hráčů Olomouce. Ve druhém poločase už se projevila větší kvalita Sigmy, která dvěma góly po hodině hry rozhodla o svém vítězství. Pokud se budeme snažit plnit úkoly jako v první půli, chtít se zlepšovat a každý na sobě pracovat, tak to vidím pozitivně. Pořád to jsou kluci, kteří se učí hrát fotbal.

3.k. MSŽL: starší žáci U14 - Sigma Olomouc 2:3 (2:0) - branky FM: D. Prepsl 2
Sestava FM: Kuchař (41. Kristofory) - F. Volný (c) (41. J. Žáček), T. Rek, L. Hlavatík, Hrůzek (50. Majer), Tvarůžka (71. Haslhofer), Fr. Végh, Meca, Fil. Végh (56. Pečiva), Vlček (77. Moravec), D. Prepsl. Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.
Utkání se Sigmou bylo přesně to, co se od kvality této soutěže očekává. Jdeme zápas od zápasu a naše výkony jdou nahoru. Soupeře jsme svým nasazením od první minuty dostali pod tlak, a to se nám hned ve třetí minutě vyplatilo. Díky tlaku, rychlosti a důrazu jsme se ještě v první půli dokázali dostat do vedení o dvě branky. Soupeř byl zaskočen naší hrou a byla jen škoda, že jsme nepřidali žádnou branku navíc. V prvním poločase ještě soupeř dostal červenou kartu a my hráli v přesilovce. Bohužel pro nás soupeř i v deseti ve druhém poločase utkání otočil a my i ve svém čtvrtém utkání v lize prohráli. Musíme kluky opravdu za výkon pochválit, i když měl konec hořkou příchuť.

2.k. SpSM Sever: Viktoria Přerov - mladší žáci U13 2:7 - branky FM: A.V. Novák 3, Michna 2, Mohelník, Pavelka
Smolík (c) - Šuhajda, Mucha, Mohelník, Pavelka, Horňák, Mravec, Michna, A.V. Novák, Galásek, Janík, Macíček, J. Schwarz. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.

2.k. SpSM Sever: Viktoria Přerov - mladší žáci U12 3:9 (1:5 , 0:2, 2:2) - branky FM: M. Volný 2, Šigut 2, Bušovský, Maralík, Vřesňák, Tauš, Janošec
Sestava FM: Feber, Skotnica - Markusík, Bůžek, Menšík, Staníček, Vřesňák, Bušovský, Janošec, Tauš, Jarotek, M. Volný, Maralík, Holek, Šigut. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Utkání, ve kterém jsme většinu času hráli na půlce soupeře. Snažili jsme se kombinovat a vypracovali jsme si doslova hromadu šancí. Co se týká proměňování, tam jsme selhali. V této činnosti se musíme hodně zlepšit. Chlapcům za zápas děkujeme a gratulujeme k první soutěžní výhře. 

2.k. Krajský přebor: Slavia Opava - starší žáci Future U15 5:1 (4:1) - branka FM: Roman
Sestava FM: Strmiska - Čapčuch, Kabát, Matula, Roman, Strack, Šmondrk, Stryja, R. Foldyna, L. Novák, Rodek, Gongol, Uhlář, Molitor, Bojda. Trenér: David Hejda.

2.k. Krajský přebor: Slavia Opava - mladší žáci Future U13 6:2 - branky FM: Bardoň, Čapanda
Sestava FM: Stromšík - Jež, Hejda, Kačandy, Cibulka, Šištík, Alfery, J. Žáček, L. Vyvial, Tengler, Bardoň, Čapanda, Sochor, Laník. Trenér: František Végh.
I přes nepříznivý výsledek musím kluky pochválit. V obou dvou utkáních, které jsme odehráli v krajském přeboru ml. žáků, jsme předváděli prvky, kterými se chceme prezentovat v rámci soutěže, aktivita, síla na míči, bojovnost. Jen jednodušší styl soupeřů nám dělá problémy a dostáváme laciné góly, ale to se odvíjí od stylu, kterým se prezentují naší hráči. Každou situaci řešíme odvážné a kreativně, což je aspekt, který vyžaduji. Věřím, že další zápasy zvládneme i výsledkově.

5.k. Krajský přebor: starší žáci Future U15 - Nový Jičín 4:7 (2:2) - branky FM: Šmondrk 2, Deingruber, Strack
Sestava FM: Strmiska - Čapčuch, Matula, Roman, Strack, Šmondrk, Stryja (c), Deingruber, Vrobel, Novák, Rodek, Nešetřil, Uhlář, Cáder, Bojda, Rozdolský. Trenér: David Hejda.

5.k. Krajský přebor: mladší žáci Future U13 - Nový Jičín 2:6 - branky FM: K. Šištík, Alfery
Sestava FM: Stromšík - Hejda, Jež, Sochor, Tengler, Alfery, Bardoň (c), K. Šištík, Janík, Vaculík, Horňák. Trenér: František Végh.


PŘÍPRAVKY

Okres MŽ: ročník 2010 (úterý 1.9. - hř. Lískovec, 16.30 h)

Okres MŽ: ročník 2011 (čtvrtek 3.9. - hř. Nebory, 15.30 h)

Turnaj: ročník 2012 (sobota 5.9. - hř. Horní Bečva, 9.00 h)

ročník 2013 - Staré Město (čtvrtek 3.9. - hř. Staré Město, 16.00 h)


OSTATNÍ

5.k. Divize D: FK SK Polanka nad Odrou - 1.BFK Frýdlant nad Ostravicí 2:2

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B