U17 kousek od senzační výhry

F r ý d e k-M í s t e k - Anglický týden zakončily svými zápasy o víkendu naše dorostenecké kategorie. U17 bojovala na Hané a na půdě lídra tabulky sahala po výhře. Týmy U18 a U16 doma přivítaly Třinec B.

Vítězná série U18 skončila po třech zápasech

Až ve čtvrtém zápase našla naše U18 přemožitele. Do Stovek přijel Třinec B a nebyl to povedený zápas. Hosté od začátku zápasu udávali tempo a po první půli vedli zaslouženě 1:0. Valcíři se sice v druhém dějství zlepšili, na body to však nestačilo. Naopak, hosté vstřelili ještě dvě branky a derby ovládli. „Absolutně se nám nevydařila první půle, hosté byli důraznější, měli větší hlad po gólu a zaslouženě ovládli první poločas. Ve druhém poločasu se naše hra zlepšila, na soustředěného soupeře to ale nestačilo, hodnotil zápas trenér Radomír Dian.

V tabulce jsme klesli na pátou pozici, kde jsou před námi o skóre Přerov a Karviná B. Další zápas nás čeká v neděli v Šumperku, který je zatím suverénní. Čtyři zápasy, čtyři výhry a skóre 18:5. A disponuje nejlepším střelcem soutěže Markem Elšíkem s osmi góly. Pro zajímavost uvádíme, že náš David Berek se děli s pěti brankami o druhou a třetí pozici. Těsně v závěsu za ním je se čtyřmi brankami Lukáš Králík.

4.k. MSDD-E: MFK Frýdek-Místek - Fotbal Třinec B 0:3 (0:1)
Sestava FM: Müller - Moják (c), Bartek (75. Vicher), Büchi, P. Vyvial - Rimmel, Kulhánek, Janošec (78. Brettschneider), Nytra (65. Račev) - Králík, Berek. Trenéři: Radomír Dian a Radek Punda.

Devatenáctka lídra tabulky neobrala


U17 favoritovi pořádně zatopila

Mělo to být na Hané jednoznačné utkání. Sigma Olomouc B po třech kolech vedla tabulku MSDL se strach nahánějícím skóre 26:0 a podle papírových předpokladů měli být Valcíři jen malou překážkou, všechno však bylo jinak. S Hanáky jsme drželi krok, Ondra Pohludka lapil pokutový kop a v závěru půle jsme dvakrát udeřili. Po rohu se trefil Lukáš Kunčík. Poté parádně vybídl ke skórování Dušan Vlačuha Lukáše Barčáka.

Favorit zápasu se však s poločasovým výsledkem smířit nechtěl. Trenér poslal ve druhé půli do hry rovnou sedm čerstvých hráčů, takový komfort si naše lavička dovolit nemohla. A to také nakonec, počítaje i s velkou kvalitou soupeře, rozhodlo. Lipina se tlaku statečně držela, na snižující gól ještě dokázal odpovědět Dušan Vlačuha. Pak ale přišly dvě nešťastně standardky a bylo hotovo. Došly síly. „Kluci zaslouží pochvalu, odehráli jsme dobré utkání, byť to nakonec nevyšlo tak, jak jsem si všichni vzhledem k dobře rozehranému prvnímu poločasu přáli. Proti vedoucím týmu tabulky jsem se v první půli dostali do dvoubrankové vedení, v defenzivě jsme předvedli zodpovědný výkon. V druhém dějství se projevila šíře a kvalita kádru domácích. Sigma poslala na hřiště do druhé půle sedm čerstvých hráčů, nám naopak ubývaly proti kvalitnímu soupeři rychle síly, hodnotil utkání trenér Karel Orel.

4.k. MSDL: Sigma Olomouc B - mladší dorost U17 5:3 (0:2)
Branky FM: Kunčík, Barčák, Vlačuha
Sestava FM: Pohludka - F. Kowalczyk, V. Míček, Szalbot, L. Rek (c) - Kunčík, Hlosta, Barčák (82. P. Němec), A. Kowalczyk (4. Cisovský) - D. Němec (80. Hutyra), Vlačuha. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.


U16 se trápí v ofenzivě

Tři zápasy čeká na vstřelený gól naše U16, nezadařilo se totiž ani proti Třinci. Soupeř po celý zápas dobře kombinoval, nedokázali jsme se mu v této činnosti vyrovnat. „V ofenzivě jsme nedokázali na delší dobu podržet míč a dostat se do nějaké souvislejší kombinační pasáže. Pokusíme se střelecký půst zlomit v Šumperku, ale víme, že proti fyzicky disponovanému soupeři to opět nebude snadné,“ zmiňuje trenér Kamil Raška, který navíc přišel o jednoho z brankářů. Radim Řeha se zranil při zápase ve Vsetíně.

4.k. MSDD-E: MFK Frýdek-Místek - Fotbal Třinec B 0:2 (0:1)
Sestava FM: Brus - Jedlička, Cudzik (c), Šimíček, Žiga (56. Zezula), Kuboš, Křížek, Tuma (76. Kalina), Ježík (76. Pastucha), Zelenka, M. Bartek (59. Hofírek). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.