Lipina ve Vojkovicích nebodovala

V o j k o v i c e - K 5. kolu Okresní soutěže tentokrát vyrazila Lipina na hřiště Vojkovic. Navzdory dobrému startu jsme museli po první půli dotahovat manko, domácí vedli 3:2. Přes velkou snahu se nám však bohužel v druhém dějství vyrovnat nezdařilo.

5.k.Okresní soutěž: TJ Sokol Vojkovice - Lipina 4:2 (3:2)
Branky: 12. Talaš, 40. Gogola, 42. Papaj, 90. Kiša - 29. R. Vyvial, 44. Fr. Végh st. ŽK: Papaj - Strouhal. Rozhodčí: Suszka - Krpel, Pokorný.

Sestava Vojkovic: Šokala - Gogola (75. Pastorek), Kaszper, Kiša, Talaš, Pavlík, Holek (c), Papaj (84. Koloničný), Majer, Kulik, Fára. Trenér: Jaromír Kaňok.
Sestava Lipiny: Pohludka - T. Strouhal, R. Vyvial (c), Neuman, Holzer (55. Krutil), Dian, Prokop, A. Kováč, Cabák, Hutyra (73. P. Němec), F. Végh st. Trenér: Karel Orel.

Lipina vstoupila do utkání v základní sestavě i s novými hráči, v základu se objevil mimo jiné Stanislav Cabák, dobře. Do šancí se postupně dostali Végh, právě Cabák a přízemní střelou z větší vzdálenosti ohrozil vojkovickou bránu Kováč. Navíc nám byl hned ze startu zřejmě upřen pokutový kop po ruce soupeře. Nicméně, do vedení šli domácí. Po laciné ztrátě se ve 12. minutě prosadil povedenou střelou ze střední vzdálenosti Jan Talaš. K vyrovnání zavelel kapitán Roman Vyvial, který se ve 29. minutě po rohu pověsil do vzduchu. Proti hlavičce neměl gólman šanci.

Když už to pak vypadalo, že se Lipina nadechne k obratu, Vojkovice dvakrát bleskově udeřily. Bohužel to nakonec byly stěžejní okamžiky utkání. Ve 40. minutě se z dorážky prosadil Gogola, o dvě minuty později po další zdařilé ráně rozvlnil síť Papaj. Ještě do přestávky se nám však povedlo snížit. Franta Végh svůj samostatný nájezd na bránu proměnil chladnokrevně.

V druhé půli zvlhl střelecký prach oběma týmům. Valcíři se snažili s nepříznivým skóre něco udělat, museli si však dávat pozor i zadní vrátka a rychlé brejky domácích. Dvakrát se do dobrých situací tlačil v pokutovém území soupeře Kováč, ani jednou to však nevyšlo. Za Vojkovice mohl naopak rozhodnout Kaszper, ani on však tajenku zápasu ještě nerozluštil.

Asi nejblíže jsme byli ke gólu v závěru utkání. Brankář nezkrotil centr, k hlavičce se dostal Vyvial a následně se balón toulající v malém vápnu chystal dorazit Végh, nicméně v těžké pozici se mu nepovedlo usměrnit míč do brány. Definitivní razítko přišlo o pár okamžiků na druhé straně, radoval se Kiša.