Skvělý výkon U14 a krutý závěr

F r ý d e k-M í s t e k - Ve 3. kole MSŽL čekal na oba naše týmy starších žáků velmi kvalitní soupeř. Zvláště U14 čekal těžký oříšek, Sigma Olomouc totiž měla plný počet bodů a skóre 15:0. Valcíři ale předvedli skvělý výkon, kterému chyběla jen bodová tečka.

V deštivém počasí U15 proti Sigmě nebodovala

Nedělní dopoledne připravilo týmům deštivou kulisu. U15 držela s favoritem utkání krok, v bojovném zápase ale tahala za kratší konec. V deštivém počasí jsme se utkali proti Sigmě Olomouc. Na daném terénu to bylo bojovné utkání bez větších gólových příležitostí hlavně v první půli, ale i tak jsme si nechali dát gól po chybě a rychlém protiútoku hráčů Olomouce, hodnotil trenér Lubomír Macíček.

Šance na body pro Valcíře ve druhé půli trvaly do 56. minuty, kdy vstřelila Sigma druhý gól, pak už měla utkání pevně ve své moci. „Ve druhém poločase už se projevila větší kvalita Sigmy, která dvěma góly po hodině hry rozhodla o svém vítězství. Pokud se budeme snažit plnit úkoly jako v první půli, chtít se zlepšovat a každý na sobě pracovat, tak to vidím pozitivně. Pořád to jsou kluci, kteří se učí hrát fotbal, uzavřel kouč Valcířů.

3.k. MSŽL: MFK Frýdek-Místek - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)
Sestava FM: Šimeček - Teichmann (68. Čapčuch), J. Míček (c), Golich, R. Foldyna, Nalewajka (73. P. Stryja), M. Schwarz (54. Šmondrk), Michalík, Rašovský, Hottek (54. L. Novák), J. Foldyna. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník. 


U14 naznačila proti Sigmě potenciál

Devět bodů a skóre 15:0. To byla před zápasem vizitka Hanáků. Papírové předpoklady tak byly dané, Valcíři totiž doposud nebodovali. Ale to, co se dělo v první půli, všechny prognózy smazalo. A v tom je fotbal krásný. Hrál se opravdu skvělý fotbal z obou stran. Lipina soupeře zaskočila, rychlý, kombinační fotbal s vysokým napadáním slavil úspěch. Odměnou byly dva góly. Vlčkovy asistence vždy přetavil v branky Damián Prepsl, který motal olomoucké hlavy opravdu dostatečně. Sigma navíc po obdržené červené kartě hrála o deseti. „Utkání se Sigmou bylo přesně to, co se od kvality této soutěže očekává. Jdeme zápas od zápasu a naše výkony jdou nahoru. Soupeře jsme svým nasazením od první minuty dostali pod tlak, a to se nám hned ve třetí minutě vyplatilo. Díky tlaku, rychlosti a důrazu jsme se ještě v první půli dokázali dostat do vedení o dvě branky. Soupeř byl zaskočen naší hrou a byla jen škoda, že jsme nepřidali žádnou branku navíc. V prvním poločase ještě soupeř dostal červenou kartu a my hráli v přesilovce, komentoval trenér David Stachovec.

V druhém dějství už se hrál spíše bojovnější fotbal. A bohužel, vývoj byl pro naše barvy nesmírně krutý. „Soupeř i v deseti ve druhém poločase utkání otočil a my i svém čtvrtém utkání v lize prohráli. Musíme kluky opravdu za výkon pochválit, i když měl konec hořkou příchuť, litoval kouč. A my přidáváme i pochvalu pro oba naše gólmany. Kuchař i Kristofory se zaskvěli několika skvělými zákroky.

3.k. MSŽL: MFK Frýdek-Místek - Sigma Olomouc 2:3 (2:0)
Branky FM: D. Prepsl 2
Sestava FM: Kuchař (41. Kristofory) - F. Volný (c) (41. J. Žáček), T. Rek, L. Hlavatík, Hrůzek (50. Majer), Tvarůžka (71. Haslhofer), Fr. Végh, Meca, Fil. Végh (56. Pečiva), Vlček (77. Moravec), D. Prepsl. Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B