Valcířky čeká premiéra v lize dorostenek

F r ý d e k-M í s t e k - Historický okamžik nejen pro naše juniorky, ale i pro celý klub, nastane v sobotu v 10:00 v Havířově. K prvnímu utkání v lize dorostenek se zde postaví náš juniorský tým Valcířek.

Čtrnáct měsíců budoval tým trenérek MFK Frýdek-Místek dívčí základnu. Z této široké základny se pak zrodil historicky první tým juniorek v MFK Frýdek-Místek. Valcířky budou hrát 3. Ligu dorostenek na Moravě systémem 6+1. Premiéru si naše fotbalistky odbudou v Havířově, kde je čeká místní tým Gascontrolu. V soutěži dále narazíme na Horní Bečvu, Kopřivnici, Bezměrov, Bílovec a Hranice na Moravě.

Generálku sehrály Valcířky proti MSK Orlová. „I když jsme tahali za kratší konec, co se gólů týče, určitě jej hodnotím velmi pozitivně, jelikož se nám u holek ukázalo mnoho dalších posunů. Sedly si věci, které trénujeme, a naopak nám to ukázalo, na co je potřeba se okamžitě zaměřit, hodnotila trenérka Jana Sikorová.

Před startem ligy panuje samozřejmě dobrá nálada, tým drží při sobě a těší se na premiérový start. „Velmi nás těší, ze i holky, které mají za sebou jeden trénink, ano, opravdu jeden, nebo jen pár, jsou schopné se velmi rychle začlenit do kádru a je zjevné, že jsme s nimi zase silnější. Naše píle a práce s týmem je na úplném začátku a naše cíle v soutěži jsou hlavně o sbírání zkušeností, které nikde jinde nezískáme, nastínila trenérka filozofii týmu v této sezóně. My holkám samozřejmě držíme palce. Hlavně, ať se fotbalem baví.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek