Juniorky mají za sebou premiéru ve 3. lize

F r ý d e k-M í s t e k - Náš juniorský tým Valcířek v sobotu historicky poprvé vyběhl k utkání ve 3. Lize dorostenek. Stalo se tak na hřišti Gascontrolu Havířov.

Na tenhle okamžik se jistě naše juniorky nesmírně těšily. V sobotu 12. září v 10:00 nastal na hřišti Gascontrolu Havířov historický okamžik. Valcířky nastoupily k prvnímu mistrovskému utkání v rámci 3. Ligy dorostenek ve formátu 6+1. Svěřenkyně trenérky Jany Sikorové sice prohrály 1:10, ale o výsledek úplně nešlo. „I přesto že na tabuli nám svítila prohra 1:10, tak Lipinská děvčata odehrála svůj nejlepší zápas ve své zatím velmi krátké historii. Na hřišti FK GC Havířov se odehrál dnes velmi koukatelný fotbal z obou stran. Celkově za oba týmy nastoupily holky, které s fotbalem začaly před pár týdny, asi až na 5 výjimek. Valcířky se prezentovaly velmi nadějnou a perspektivní fotbalovou kombinací, dobrou kondičkou, famózní gólmankou a zkušenou hrající mladou trenérkou,“ hodnotila koučka.

Lodivodka našich holek byla spokojená a výkon svěřenkyň náležitě ocenila. „Já osobně jsem na holky nesmírně pyšná za to, co předvedly, a ještě víc na to, že se opravdu nechávají plně vést trenérkami a stále na hřišti bojují, jak nejlépe umí, a to i za stavu 0:6. Letošní premiérova sezóna je pro nás hlavně o zkušenostech, tvrdé dřině a stmelení lipinského srdce.“

Dobrá práce našich trenérek a s tím související velká základna fotbalistek pod hlavičkou MFK Frýdek-Místek z.s. neunikla ani okolním klubům. „Již nyní cítíme a víme o tom, že máme v týmu obrovské talenty. Je vidno, že to vnímají i okolní kluby, nicméně ve Frýdku-Místku jedno srdce máš, a to je to Lipinské. Tak to cítí jak naše hráčky, jejich rodiče, tak samozřejmě my trenérky,“ rezolutně nastínila trenérka.

V závěru se pak Jana Sikorová ještě vrátila k dřině, která k prvnímu mistrovskému utkání vedla. Zdaleka se pak netýká jen našich juniorek, ale i mladších žákyň a přípravek. „Dřina ranních a večerních tréninku během prázdnin, hledání řešení a spojů, jak se na trénink dostat, Coerver kemp a soustředění pod stany. To vše se nám zápasem s Havířovem vrátilo. Holky se konečně dočkaly svého prvního mistrovského utkání ve svém životě. Všem naším fotbalistkám přejeme, ať je to jeden z tisíců startů za jejich srdcový klub.“

2.k. 3. Ligy dorostenek Morava sk. B: Havířov - MFK Frýdek-Místek 10:1 (6:0)
Branky FM: Tomanová
Sestava FM: Dužíková - Vybíralová, Kovalová, Nyklová, Sýkorová (c), Królová, Piechowicz, Kaňoková, Ježová, Klimecká, Tomanová, Leifertová, Michalinová, Škanderová. Trenérka: Jana Sikorová.