Starší žáci ˝loupili˝ i v Hodoníně

F r ý d e k-M í s t e k - Naše týmy U15 a U14 čekala v neděli dlouhá cesta na jih Moravy. Podruhé v krátké době jsme se střetli s Hodonínem. A byla to úspěšná výprava, výhry slavily oba týmy. Povedený týden pak podpořil i Future tým.

U15 bleskově inkasovaný gól nerozhodil

Velmi úspěšný minulý týden mají za sebou naše týmy U15 a U14. Nejprve si ve středu odvezly šest bodů z Opavy, v neděli pak i z Hodonína. Valcíři se střetli v domácím prostředí s Hodonínem už nedávno, 19. srpna jsme se ale se soupeřem pořádně natrápili (U14 prohrála, U15 remizovala pozn. red.)

Skvěle! Starší žáci vyloupili Opavu

Na jihu Moravy to ale bylo jiné, byť se vše nevyvíjelo podle plánu hned od začátku. Domácí se totiž už ve třetí minutě dostali do vedení, naštěstí to však nemělo osudový vliv. V 17. minutě dokázal vyrovnat Jáchym Foldyna a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Druhé dějství už ale patřilo nám. „V zápase jsme potvrdili výkon z Opavy a zaslouženě vezmeme body i z Hodonína. Kluci si zápas užili a vstřelili čtyři krásné góly. I když výsledek hovoří jasně, určitě to nebylo lehké utkání, protože domácí neproměnili pokutový kop a naši kluci už je pak k ničemu nepustili, hodnotil trenér Lubomír Macíček. Bohatý bodový přísun poslal jeho svěřence na šesté místo tabulky.

4.k. MSŽL: Hodonín - MFK Frýdek-Místek 1:4 (1:1)
Branky FM: J. Foldyna, Hottek, J. Míček, Michalík
Sestava FM: Šimeček - Teichmann, J. Míček (c), Golich, R. Foldyna, Nalewajka, M. Schwarz (58. P. Stryja), Michalík (78. Vrobel), Rašovský, J. Foldyna (74. F. Čapčuch), Hottek (58´ L. Novák). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.


U14 předvedla další obrat v druhé půli

U14 slavila v Opavě první výhru v MSŽL a navázat na ní chtěla i v Hodoníně. A Lipina to vzala obdobným scénářem. Stejně jako v Opavě jsme totiž po první půli prohrávali. Druhá část však opět přinesla obrat. Výrazně tomu pomohly dva pokutové kopy v krátkém časovém rozmezí, což se jen tak nevidí. Oba proměnil Filip Végh a nasměroval nás k druhé výhře v řadě. Valcíři jsou aktuálně na osmé pozici se ziskem šesti bodů.

4.k. MSŽL: Hodonín - MFK Frýdek-Místek 2:4 (2:0)
Branky FM: Fil. Végh 2 (oba z pen.), Haslhofer, Tvarůžka
Sestava FM: Kuchař (41. Kristofory) - T. Rek (Vrobel), Hlavatík, F. Volný (c) (25. Moravec), Chýlek, Tvarůžka, Meca, Fil. Végh, Pečiva (46. Hashlofer), Vlček, Fr. Végh. Trenér: Josef Bardoň.


Stoprocentní týden starších žáků

Skvělé představení Valcířů podpořil výhrou i náš tým Future U15. Doma porazil Brušperk 4:1 a připsal si druhou výhru do tabulky Krajského přeboru. Statistika uplynulého týdne z pohledu týmů starších žáků je tak jasná. Pět zápasů, pět výher, patnáct bodů.

3.k. Krajský přebor: MFK Frýdek-Místek B - Brušperk 4:1 (2:0)
Branky FM: Tománek 2, Molitor, Deingruber
Sestava FM: Strmiska - Matula, Deingruber (c), Dolný, Strack, Roman, Michna, Galásek, Mohelník, Čapčuch, Bojda, Uhlář, Molitor, Tománek. Trenér: David Hejda.