O prohře Lipiny rozhodl jediný gól

F r ý d e k-M í s t e k - V rámci 7. kola Okresní soutěže přivítala Lipina v domácím prostředí tým Metylovic. Převahu z první půle jsme nedokázali přetavit ve vedení, v druhém dějství, které směřovalo k remíze, pak rozhodl o osudu utkání povedenou ranou hostující Bražina.

7.k. Okresní soutěž: Lipina - Metylovice 0:1 (0:0)
Branky: 79. Bražina. ŽK: Neuman - Bražina. Rozhodčí: Somr - Polok, Karch.
Sestava Lipiny: Dragon - T. Strouhal, R. Vyvial (c), Neuman (56. Szalbot), R. Konečný (71. Sutter) - Filipek, Dian, Cabák (51. Cisovský), Krutil (76. Tarkoš) - Fr. Végh st., Vlačuha. Trenér: Karel Orel.
Sestava Metylovic: Šlachta - Němec, Trybula (83. Machů), Halata, Fulnek, Brabec (21. Halata, 86. Hadámek), Pastor, Velička, Bražina, Kulhanek (c), Dušík (59. Kropp). Trenér: Arnošt Uherek

Lipina měla svižný start do utkání, už na začátku jsme mohli jít do vedení. Číhající Krutil však míč na zadní tyči do sítě nedostal, stejně si počínal i Végh. Nic nevzešlo ani z následného závaru. Měli jsme sice více ze hry, ovšem i soupeř dokázal být na bezpečný. Dragon musel zasahovat proti samostatnému úniku a v 30. minutě jej zachránilo břevno po střele Fulneka.

Frýdecko-místečtí to v určitých pasážích zkoušeli i centry do vápna. V jednu chvíli jsme soupeře těmito pasy opravdu zasypali, ovšem balóny se od metylovické defenzivy odrážely jako od zdi. Skóre nezměnily ani pokusy ze střední vzdálenosti. Tam pro změnu proti střelám Vlačuhy a Cabáka zasahoval gólman Šlachta. Neuchytil se ani průnik Filipka na levém křídle, kdy z dvou protihráčů udělal solné sloupy, svým pasem ale před bránou nikoho nenašel.

Druhý poločas nabídl vyloženě remízovou podívanou, šancí bylo opravdu poskromnu. Můžeme snad jen zmínit 60. minutu, kdy to z voleje zkoušel Dian, ostrá střela šla však naštěstí pro hostujícího brankáře do míst, kde stál. Vypadalo to tak, že se oba týmy rozejdou smírně. V 79. minutě ovšem napřáhl z třiceti metrů Adam Bražina a míč zapadl za našeho gólmana. V závěru jsme se pochopitelně pokoušeli o vyrovnání, kdy jsme na hrot vytáhli tři útočníky. Ale jednak scházely síly, a ani se nám nedařilo dostávat dlouhé míče do vápna podle našich představ. S Metylovicemi jsme tak prohráli těsně 0:1 a poprvé v soutěži neskórovali.