Chudý týden pro dorostenecké týmy

F r ý d e k-M í s t e k - Po odložených zápasech v předminulém víkendu se naše dorostenecké týmy o uplynulém týdnu opět vrhly do bojů o mistrovské body. Bohužel, ze čtyř zápasů jsme nevydolovali ani jediný.

Ani lapená penalta U18 nepomohla

Po úspěšném vstupu do Moravskoslezské dorostenecké divize začíná náš mladý tým narážet na své limity. Začátek utkání proti HFK Olomouc nám přitom, ač to tak nemuselo vypadat, nahrával. Jiří Dragon totiž nejprve chytil pokutový kop, který naopak na druhé straně proměnil v 18. minutě David Berek. Vedení nám však bohužel dlouho nevydrželo, už ve 26. minutě bylo srovnáno a o pět minut později se Hanáci dostali do vedení.

U19: Derby patřilo Třinci

Ve druhém poločasu už se žádné drama nekonalo. Ano, vstřelili jsme druhý gól Simonem Hrabcem, ale to už bylo v době, kdy měl soupeř tříbrankový náskok. Nutno říct, že Holice zvítězila zaslouženě, po celý zápas měla více hry. Snaha se našim hráčům upřít nedá, ale na soupeře to zkrátka nestačilo. „Utkání jsme měli dobře rozehráno. Jirka Dragon chytil penaltu a po chvíli jsme se právě z pokutového kopu dostali do vedení. To se nám však bohužel dlouho udržet nepovedlo a soupeř do přestávky otočil. Ve druhém dějství jsme navíc dostali dvě hodně smolné, v podstatě vlastní, branky. Musíme ale uznat, že soupeř byl lepší a zvítězil zaslouženě,“ konstatoval trenér Radomír Dian.

7.k. MSDD-E: MFK Frýdek-Místek - HFK Olomouc 2:5 (1:2)
Branky FM: Berek (pen.), Hrabec
Sestava FM: Dragon - P. Vyvial, Bartek (46. Ševčík), Kiš, Büchi - Janošec, Klimeš (c) (46. Brettschneider), Hrabec, Rimmel - Králík, Berek. Trenéři: Radomír Dian, Radek Punda a Rostislav Pikonský.


Ztráta koncentrace v druhé půli rozhodla o prohře U17

Zpočátku dobře se vyvíjelo derby s Třincem. Domácí měli sice v první půli velké šance, zvláště Becik dělal naší obraně velké starosti, žádnou však neproměnili. My jsme se naopak ve 41. minutě prosadili po krásné akci. Rychlý brejk načal Dušan Vlačuha, který vybídl k samostatnému postupu na bránu Lukáše Kunčíka, jež však ještě vrátil prvně jmenovanému před prázdnou bránu.

Ve druhém dějství nás však postihl neduh, který nás trápil i v minulých utkáních. Ztráta koncentrace. Vyrovnání z pokutového kopu nás sice nalomilo, ale stěžejní byla pasáž od 62. do 66. minuty, kdy jsem třikrát inkasovali a bylo po zápase. „I přesto, že měl Třinec v první půli své šance, dostali jsme se do vedení my po krásné akci a měli tak zápas do druhé půle dobře rozehrán. Bohužel, už poněkolikáté jsme naprosto přestali hrát, čehož soupeř využil. Nedostatečná koncentrace po celý zápas nás trápí už delší dobu, ač na kluky pokaždé apelujeme, zatím se nám to nedaří zlepšit,“ smutnil trenér Karel Orel.

7.k. MSDL: FK Fotbal Třinec - MFK Frýdek-Místek 4:1 (0:1)
Branka FM: Vlačuha
Sestava FM: Pohludka - Szalbot, F. Kowalczyk, V. Míček, L. Rek (c), Cisovský (78. P. Němec), Hlosta, Berek, Kunčík, Vlačuha, V. Kováč (74. Hutyra). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.


U16 nalomila sporná penalta

Zřejmě nejlepší utkání ze všech čtyř našich dorosteneckých týmů sehrála naše U16. Osud nám ale příliš nepřál. Se starším soupeřem jsme hráli vyrovnanou partii. Do běhu utkání ale notně zasáhla penalta. Ve 33. minutě mířil do vápna hostující útočník, náš stoper Roman Žiga však dokázal zasáhnout včas. Míč odehrál první a poté se oba hráči střetli. Nicméně sudí vyhodnotil situaci jako penaltovou, což samozřejmě domácí lavičku nikterak nepotěšilo, a hosté nepohrdli. Rozhození našeho týmu pak využili ve 42. minutě ještě druhou brankou.

V druhém dějství jsme poctivým výkonem vykřesali naději v 66. minutě, kdy se trefil z přímého kopu Viktor Kováč. Srovnat už se nám však žel nepovedlo a museli tak skousnout trpkou prohru.

7.k. MSDD-E: MFK Frýdek-Místek - HFK Olomouc 1:2 (0:2)
Branka FM: V. Kováč
Sestava FM: Pohludka - Jedlička, Žiga, Křížek (c), Pastucha (46. Hofírek), Ježík, Zelenka, Zezula (80. Kalina), M. Bartek (Pikonský), Jeřábek, V. Kováč. Trenéři: Kamila Raška a Milan Šponer.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B