Přehled zápasů v týdnu od 28.9. do 4.10. 2020

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 28.9. do 4.10. 2020.

MUŽI

10.k. Okresní soutěž: Lipina - Návsí 3:1 (1:1) - branky FM: Maléř 2, F. Janošec

9.k. MSFL: Fastav Zlín B - MFK Frýdek-Místek a.s. 0:1 (0:0) - branky FM: Fokaidis


DOROST

U19 | 9.k. MSDL: SFC Opava - starší dorost U19 3:2 (1:0) - branky FM: Siedlok, Šeba
Sestava FM: Dragon - Hammer, Klimeš, Niesner, Mokroš (79. D. Foldyna) - Kocián (68. Berek), Jurga (68. Šeba), Střižík, M. Merta (c), Maléř (87. Ševčík) - Siedlok. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Byl to od nás tak trochu festival zahozených šancí, především tedy v druhé půli. Měli jsme do ní dobrý vstup a hned stáhli jednogólové manko z prvního poločasu. V tu chvíli jsme se dostali na koně, bohužel nás z něj v uvozovkách srazila penalta. Opavě vlila krev do žil, byli jsme chvíli otřeseni, čehož soupeř využil ještě ke vstřelení třetího, rozhodujícího gólu. Pak jsme se opět dostali do hry, ale z mnoha šancí jsme bohužel proměnili jen jednu. Větší klid v koncovce nás tak připravil alespoň o bod.

U18 | 9.k. MSDD-E: starší dorost U18 - Karviná B 0:8 (0:5)
Sestava FM: Dragon - Račev, Kiš (56. Brettschneider), P. Vyvial (c), D. Foldyna - Rimmel (46. Vicher), Janošec, Hrabec, Büchi - Filipek, Berek. Trenér: Rostislav Pikonský.
Karviná byla v utkání favoritem, přesto jsme jí v první půli zbytečně darovali góly. Soupeř se dostal do vedení po našem rohu, kdy využil rychlý brejk. Další dvě branky pak v první půli sám z rohu vstřelil. Za stavu 0:5 po půli už se zápasem těžko něco dělá. Chyběla mi však z naší strany větší zarputilost, větší důraz, alespoň tímto způsobem kvalitnějšímu soupeři hru znepříjemnit. Při zmíněných rozích zakončovali hráči Karviné v podstatě nikým nerušeni. 

U17 | 9.k. MSDL: SFC Opava - mladší dorost U17 3:1 (1:0) - branka FM: D. Němec
Sestava FM: Pracuch - L. Rek, Ševčík (70. Cisovský), V. Němec, Szalbot (46. Berek), Kunčík, A. Kowalczyk, Barčák, F. Kowalzcyk, P. Němec (64. V. Kováč), D. Němec. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Hrál se celkem vyrovnaný fotbal, bohužel jsme se nedokázali vypořádat s jedním hráčem Opavy, který nám nasázel hattrick. Měli jsem i smůlu v zakončení, kdy jsme trefovali břevna, tyčky. Je to škoda, bodovat se zde rozhodně dalo. 

U16 | 9.k. MSDD-E: mladší dorost U16 - Karviná B 0:6 (0:1)
Sestava FM: Brus - Jedlička, Žiga, Šimíček (63. Pastucha), Ježík, Hofírek (58. Táborský), Křížek (c), Kuboš (69. Kalina), Bartek, Jeřábek (53. Zelenka), Zezula. Trenéři: Kamil Raška, Milan Šponer a Radek Punda.
Výsledek je pro nás trochu krutý, byť hosté vyhráli zaslouženě. V zápase jsme sice tahali za kratší konec, soupeř si dokázal vypracovat více šancí. S hosty jsme ale v poli drželi celkem krok. Bohužel jsme se dopustili řady chyby, které Karviná dokázala trestat. Zvláště kolmice za obranu nám dělaly velké potíže, v ofenzivě jsme pak měli být nebezpečnější. 


ŽÁCI

U15 | 7.k. MSŽL: Slovácko - starší žáci U15 10:3 (2:3) branky FM: Míček 2, Hottek
Sestava FM: Šimíček - Teichmann, Míček (c), Golich, R. Foldyna (62. Čapčuch), J.J. Nalewajka, M. Schwarz (50. Šmondrk), Michalík (62. Tománek), Hottek (54. L. Novák), Rašovský, J. Foldyna. Trenéři: Miroslav Poledník a Lubomír Macíček.
Tento zápas se skládal ze dvou různých poločasů. V prvním kluci aktivně přistupovali k hráčům Slovácka a snažili napadat jejich rozehrávku už na jejich polovině hřiště. Tím je nutili k chybám a z nich jsme vstřelili 3 góly. Herní výkon byl velmi kvalitní, a proto jsme do šaten odcházeli spokojeni. Zato druhá půle již byla o něčem jiném. Asi jsme byli ještě myslí v šatně a domácí po našem nesoustředění vyrovnali a hned za chvíli rozhodli o našem osudu v tomto zápase. Kluci Slovácka nám nedovolili již nic s výsledkem udělat a na cestu nám naložili deset gólů. Tady se ukázalo, že fotbal na této úrovni se hraje 80 minut a ne jen polovinu. A sami musíme uznat, že musíme přidat.

U14 | 7.k. MSŽL: Slovácko - starší žáci U14 2:3 (1:1) - branky FM: 5. Vlček, 45. Haslhofer, 53. D. Prepsl.
Sestava FM: Kristofory (41. Kuchař) - Vrobel, Fr. Végh, F. Volný (c), D. Chýlek, Haslhofer (68. Majer), L. Hlavatík, Fil. Végh, Pečiva (41. D. Prepsl), Vlček (76. Moravec), Tvarůžka. Trenér: Josef Bardoň a Miroslav Poledník.
Musím chlapce pochválit, předvedli na půdě těžkého soupeře koncentrovaný výkon od první do poslední minuty.

U13 | Ondrášovka Cup: předkolo - 1. místo
Výsledky FM: MFK FM - Jeseník 1:0 (Galásek), MFK FM - Hlučín 2:1 (L. Vyvial, Šuhajda), MFK FM - Bílovec 2:0 (Fil. Végh, Šuhajda), MFK FM - Akademie Vítkovice 1:0 (J. Schwarz), MFK FM - Valmez 3:0 (kontumačně)
Sestava FM: Smolík (c), Kuchař - Janík, Galásek, Pavelka, Mucha, A.V. Novák, Mravec, Horňák, Fil. Végh, L. Vyvial, Šuhajda. Trenéři: Robert Schedling a Ján Balko

U13 | 9.k. SpSM: Vsetín - mladší žáci U13 9:2 - branky FM: J. Schwarz, Galásek
Sestava FM: Smolík (c), Stromšík - Mucha, Horňák, Pavelka, Šuhajda, Mravec, Tengler, A.V. Novák, L. Vyvial, Vaculík, J. Schwarz, Macíček, Galásek. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.
Těžké vystřízlivění nás čekalo po čtvrtečním vítězném předkole kvalifikace Ondrášovky cup, kde jsme odehráli jedny z nejlepších utkání letos. Naopak na velice malém hřišti ve Vsetíně, kde se snad ani nemůže hrát 7+1, se nám tohle utkání vůbec nepovedlo. Nedokázali jsme se přizpůsobit a zrychlit hru, následně hrubé individuální chyby v obranné činnosti nás stály obdržené branky. Smutné je, že se někteří hráči nedokážou poučit ze svých chyb, nevezmou si rady trenérů k srdci. Tohle je pro nás trenéry a samozřejmě hráče k zamyšlení

U12 | Ondrášovka Cup: předkolo - 4. místo
Výsledky FM: MFK FM - Hranice 0:1, MFK FM - Hlučín 0:1, MFK FM - Valmez 1:1, MFK FM - Poruba 3:0, MFK FM - Akademie Vítkovice 0:5.
Sestava FM: Feber, Skotnica - Bušovský, Bůžek, Čapanda, Kačandy, Maralík, Jarotek (c), V. Šištík, Markusík, Menšík, A. Janošec, Staníček, Laník, Tauš, M. Volný, Vřesňák, Šigut, Holek, Cibulka

U12 | 9.k. SpSM: Vsetín - mladší žáci U12 3:13 branky FM: Čapanda 3, Šigut 2, Šištík 2, Bušovský 2, Feber, Maralík, Janošec, Jarotek
Sestava FM: Skotnica, Cibulka - Bušovský, Bůžek, Čapanda, Kačandy, Maralík, Jarotek (c), V. Šištík, Markusík, Feber, Janošec, Staníček, Laník, Tauš, M. Volný, Vřesňák, Šigut. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Můžeme chlapce pochválit. Na malém hřišti předvedli velice kvalitní výkon. Dobře narušovali rozehrávku soupeře, kvalitně kombinovali, rychle přenášeli hru z jedné strany na druhou. Je fajn, že jsme nastříleli spoustu branek a konečně tak prolomili střeleckou smůlu. Kluci gratulujeme. 

FUT. U15 | 9.k. Krajský přebor: starší žáci Future U15 - Kopřivnice 6:1 - branky FM: Roman 3, Molitor 2, Cáder
Sestava FM: Strmiska - Matula, Deingruber (c), Roman, Hrůzek, Rodek, Uhlář, Nešetřil, Gongol, Molitor, Cáder, Janík, K. Šištík. Trenéři: David Hejda a David Stachovec.

FUT. U13 | 9.k. Krajský přebor: mladší žáci Future U13 - Kopřivnice 3:1 (0:1) - branky FM: Čapanda, Skotnica, Bardoň
Sestava FM: Feber - Gardoš, Hejda, Jež, Sochor, Čapanda, Bardoň, Kačandy, Laník, Skotnica (c), Staníček. Trenér: Fr. Végh.


PŘÍPRAVKY

U11 | Ondrášovka Cup: předkolo - 1. místo
Výsledky FM: MFK FM - Brušperk 2:0, MFK FM - Hlučín 9:1, Bílovec - MFK FM 1:4, MFK FM - Valmez 7:2, Poruba - MFK FM 4:5

U11 | Okres MŽ (čtvrtek 1.10. - hř. Frýdlant nad Ostravicí, 16:00 h)

U10 | Okres SP (středa 30.9. - hř. Baška, 16.30 h)

U10 | Okres MŽ (neděle 4.10. - hř. Dobrá, 11.30 h)

U8 | Okres MP (úterý 29.9. - hř. Lískovec, 16.30 h)

U8 | Triangl (sobota 3.10. - hř. UMT Stovky, 9.00 h)


DÍVKY

JUNIORKY | 5.k. 3. Ligy dor. Morava sk. B: Hranice - Juniorky 9:0
Holky je nutné pochválit, protože hrály s chutí se ukázat do poslední vteřiny. O každý míč bojovaly, aby to nebyl dvouciferný výsledek u tak silného soupeře.

Starší Přípravka | Okres SP (středa 30.9. - hř. Nošovice, 16.30 h)

Mladší Přípravka | Okres MP (úterý 29.9. - hř. Lískovec, 16.30 h)