Juniorky bojovaly statečně

F r ý d e k-M í s t e k - První domácí utkání čekalo na naše juniorky v rámci 3. kola 3. ligy dorostenek. Valcířky nastoupily proti Bílovci, který postavil tým starší a vyspělejší. Naše holky se "rvaly", ale jak již bylo uvedeno, vyspělejší soupeř dominoval.

4.k. 3. Ligy dorostenek Morava sk. B: MFK Frýdek-Místek - SŠK Bílovec 0:14 (0:9)
Sestava FM: Dužíková - Michalinová, Škanderová, Tomanová, Sýkorová (c), Křížová, S. Sikorová, Nyklová, Straková, Kovalová, Królová, Sobarňová, Klimecká, Ježová, Kaňoková, Leifertová. Trenérka: Jana Sikorová.

S blížícím se prvním domácím utkáním se bohužel počasí čím dál více zhoršovalo. Propršené dny neslibovaly vlídné klima. Počasí se však v neděli alespoň na chvíli umoudřilo a na oba týmy vykouklo v nedělní dopoledne sem tam i slunce. Valcířky to v soutěži nemají jednoduché, mladý tým je stále na fotbalové stezce učení, každým tréninkem a zápasem se ale ve svých dovednostech posouvá. „S Bílovcem jsem se střetli již v přátelském utkání před sezónou a tehdy z toho byla vysoká výhra soupeře, v mistrovském utkání tomu nebylo jinak, přesto jsme mohli vidět rozdíl. Pokud si dobře pamatuji, tak v přáteláku o prázdninách nás roznesl více jak dvacetigólovým přídělem, a ještě za kratší čas. Tentokrát už skóre nebylo takové, už i tento srovnávací detail značí, že i za těch pár týdnů se náš tým zase posunul, komentovala trenérka Jana Sikorová.

Valcířky se v celém utkání převážně bránily, ani v jednu chvíli, i když skóre rostlo, však nerezignovaly a stále bojovaly na sto procent. „Bylo to první mistrovské utkání, kdy jsme hráli vesměs na naší půlce a do útoků jsme se dostávali ojediněle. Nicméně ani tak jsme nevypustili jediný souboj, sprint, situaci. Obrovským zlepšením bylo, že jsme nedostali všechny góly jen z brejků, a také vynikající výběhy brankářky, spolu s lapením centrů z rohů. Když jsme věděli, že výsledek je jasný, opět jsme do zápasu pustili všechny hráčky. Na této taktice jsme se domluvili s týmem před zápasem. Když bude zápas jakýmkoli směrem jasný, dostanou příležitost nové hráčky. Od toho bude celá tato sezóna. Budeme makat, ucelovat, hledat, zkoušet, získávat, posouvat se.

Stejně to vnímali i ti, kteří přišli naše holky v neděli podporovat. Jejich povzbuzování bylo i za nepříznivého stavu fantastické. „Jsem nesmírně pyšná na celý tým holek, trenérek, rodičů, sourozenců, babiček, fanoušků, že plně chápou naše vize, plány a plně nás a holky v naších krocích podporují. Tohle znamená velmi moc! Učíme se a jsem ráda, že to chápou všichni okolo, že není důležitý nyní výsledek, ale předvedená hra, snaha a naučit se víc. I v chladném dni nás přišlo podpořit mnoho fanoušků, kterým bych tímto chtěla poděkovat nejen za to, že přišli, ale že fandí přesně podle naší společné vize, těšilo trenérku.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B