U14 na vítězné vlně!

F r ý d e k-M í s t e k - Starší žáci měli celkem povedený víkend, za tří zápasů získali dvě výhry. Ligová U15 a U14 zamířila na půdu Slovácka, kde U14 prodloužila sérii bez prohry. Future U15 si doma poradila s Kopřivnicí a v tabulce poskočila již na třetí místo.

Kolaps na Slovácku stál U15 dobře rozjetý zápas

Představte si, že se vám vše daří, vše funguje, zkrátka nebe bez mráčku. A najednou se probudíte do nepříjemné noční můry. Podobnou věc si prožila na Slovácku naše U15. Valcíři měli zápas skvěle rozjetý a po první půli vedli 3:2. „V prvním kluci aktivně přistupovali k hráčům Slovácka a snažili napadat jejich rozehrávku už na jejich polovině hřiště. Tím je nutili k chybám a z nich jsme vstřelili 3 góly. Herní výkon byl velmi kvalitní, a proto jsme do šaten odcházeli spokojeni, řekl trenér Lubomír Macíček.

Na začátek druhého dějství ale rozhodně nebudeme v dobrém vzpomínat, Slovácko vstřelilo v rychlém sledu pět branek a z tohoto šoku už jsme se do konce utkání vzpamatovat nedokázali. „Druhá půle již byla o něčem jiném. Asi jsme byli ještě myslí v šatně a domácí po našem nesoustředění vyrovnali a hned za chvíli rozhodli o našem osudu v tomto zápase. Kluci Slovácka nám nedovolili již nic s výsledkem udělat a na cestu nám naložili deset gólů. Tady se ukázalo, že fotbal na této úrovni se hraje 80 minut a ne jen polovinu. A sami musíme uznat, že musíme přidat, rozjímal kouč.


7.k. MSŽL: Slovácko - MFK Frýdek-Místek 10:3 (2:3)
Branky FM: Míček 2, Hottek
Sestava FM: Šimíček - Teichmann, Míček (c), Golich, R. Foldyna (62. Čapčuch), J.J. Nalewajka, M. Schwarz (50. Šmondrk), Michalík (62. Tománek), Hottek (54. L. Novák), Rašovský, J. Foldyna. Trenéři: Miroslav Poledník a Lubomír Macíček.

U14 ve formě, veze výhru i ze Slovácka

U14 překonala těžký začátek soutěže, adaptaci na velké hřiště a nyní se veze na vítězné vlně. Ta pokračovala i na Slovácku. Po remízové první půli, kdy nás dostal již v páté minutě do vedení Vlček, se rozhodovalo na začátku půle druhé. Ve 42. minutě sice Slovácko vstřelilo branku, my jsme však dokázali promptně reagovat. Haslhofer ve 45. minutě vyrovnával a v 53. minutě rozhodl uzdravený navrátilec do sestavy Prepsl. Valcíři tedy bodovali již popáté v řadě. Z pěti poslední utkáních připsali čtyři výhry, jednu remízu a v tabulce se posunuli na šestou pozici. I trenér po utkání chválil. „Musím chlapce pochválit, předvedli na půdě těžkého soupeře koncentrovaný výkon od první do poslední minuty, spokojeně pravil Josef Bardoň.

7.k. MSŽL: Slovácko - MFK Frýdek-Místek 2:3 (1:1)
Branky FM: 5. Vlček, 45. Haslhofer, 53. D. Prepsl.
Sestava FM: Kristofory (41. Kuchař) - Vrobel, Fr. Végh, F. Volný (c), D. Chýlek, Haslhofer (68. Majer), L. Hlavatík, Fil. Végh, Pečiva (41. D. Prepsl), Vlček (76. Moravec), Tvarůžka. Trenér: Josef Bardoň a Miroslav Poledník.


Future U15 se daří

Čtvrtou výhru v řadě si připsali svěřenci Davida Hejdy v Krajském přeboru. Kopřivnici porazili přesvědčivě 6:1. Další hattrick v sezóně zaznamenal Matěj Roman a Valcíři jsou v tabulce již na bronzovém stupínku. Premiérová sezóna v přeboru se tak vyvíjí zatím velmi dobře.

9.k. Krajský přebor: starší žáci Future U15 - MFK Frýdek-Místek 6:1
Branky FM: Roman 3, Molitor 2, Cáder
Sestava FM: Strmiska - Matula, Deingruber (c), Roman, Hrůzek, Rodek, Uhlář, Nešetřil, Gongol, Molitor, Cáder, Janík, K. Šištík. Trenéři: David Hejda a David Stachovec.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B