Další cenné zkušenosti juniorek

F r ý d e k-M í s t e k - Ne, ohlédnutí za dalším zápasem našich juniorek, který sehrály o uplynulém víkendu, rozhodně chybět nebude. Valcířky tentokrát zamířily na půdu Hranic. A i když to na začátku vypadalo velmi pošmourně, nakonec to byl z pohledu našeho mladého týmu solidní výsledek.

5.k. 3. Ligy dorostenek Morava sk. B: Hranice - MFK Frýdek-Místek 9:0 (6:0)

Sestava Hranic: Vaculová - Nekorancová, Karpetová, Bonková, Plaskurová, Hradilová, Křistková, Jiskrová, Durová, Dostálová, Tihelková (c), Skácelová, Švarcová. Trenéři: Tomáš Bonk a Lukáš Tihelka.
Sestava FM: Dužíková - Vybíralová, Škanderová, Sobarňová, Sýkorová (c), Michalinová, Nyklová, Straková, Kovalová, Królová, Tomanová, Klimecká, Polášková, Kaňoková, Ježová, Leifertová, Piechowicz, Křížová. Trenérka: Klára Kociánová.

Čtvrtá minuta a v Hranicích prohrávaly naše juniorky už 0:4. To by bylo položilo i daleko zkušenější týmy. Valcířky však ukázaly morální sílu a s nepovedeným začátkem se popraly se ctí. Když to bylo ve 4. minutě 0:4, zdálo se, že vše směřuje k fiasku a obrovskému debaklu. Zkoušely jsme co nás napadlo, sestavu zúžily, rozšířily, pak zase zúžily a makaly v každé minutě naplno, nehledíc na stav,“ hodnotila začátek utkání Klára Kociánová.

Jak už jsme však výše zmiňovaly, holkám se nepovedený úvod utkání povedlo vytěsnit. „Motivací nám bylo vstřelit gól a hlavně zpevnit obranu a neinkasovat. Zní to sice zvláštně, ale s konečným výsledkem 0:9 z našeho pohledu jsme nakonec víc než spokojené, s ohledem na první čtyři minuty zápasu, pravila trenérka. Za to, že nakonec utkání dopadlo z pohledu nezkušeného mladého týmu zdárně, může i tréninková morálka a přístup, což ostatně potvrzují i trenérky. „Všem holkám velmi děkujeme, za to jak přistupují k tréninkům, kolektivu, rozcvičce i zápasům, za to jak makají, jak moc dobře víme, co a jak máme nastaveno, a co a jak děláme! Velká chvála patří samotné kapitánce Magdě, která by z fleku mohla začít trénovat, jak skvěle a disciplinovaně vede svůj tým ke každému zápasu, a také je potřeba vyzdvihnout čím dál lepší kouzlení v bráně naší Terezky, která na sobě pracuje i tréninky navíc. Nuže se stejným elánem a odvahou vstříc dalším utkáním.