Starší žáci na Zbrojovku nevyzráli

F r ý d e k-M í s t e k - Zbrojovka Brno, to byl poslední soupeř ligových starších žáků před přerušením soutěží. Na zdatného soupeře jsme doma bohužel nevyzráli. Future U15 remizoval v Lískovci se Starou Bělou.

U15: Škoda nevyužitých šancí

Valcíři neodehráli doma proti Zbrojovce špatný zápas. Zvláště v první půli hráli s Jihomoravany vyrovnané utkání. Rozhodla však efektivita v zakončení, a také některé zbytečné chyby. „V utkání proti Zbrojovce byli kluci vyrovnaným soupeřem. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak hlavně v první půli jsme si vypracovali tři šance, které volaly po gólu, ale bohužel jsme je neproměnili a po nedorozumění našich kluků nás soupeř potrestal, litoval trenér Lubomír Macíček.

Ve druhém dějství už i pod dojmem vedení hosté zápas kontrovali a drama nepřipustili. „Druhou půli měl soupeř již pod kontrolou, ale kluci se snažili, bohužel jsme už branku neohrozili. Je zapotřebí nevěšet hlavu a chtít na sobě pořád pracovat a stále se zlepšovat. Kluci poznali, že se dá hrát s každým a měřit se i s top týmy, hodnotil kouč. V tabulce jsme na sedmém místě.

8.k. MSŽL: starší žáci U15 - Zbrojovka Brno 0:4 (0:1)
Sestava FM: Šimeček - Teichmann, J. Míček (c), Golich, Tománek (60. R. Foldyna) - M. Schwarz (54. Šmondrk), J.J. Nalewajka, Rašovský, Michalík - Hottek (71. Čapčuch), J. Foldyna (68. L. Novák). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.


U14: Nepovedené starty do poločasů

Před zápasem jsme drželi sérii pěti zápasů bez prohry, samozřejmě jsme ji chtěli proti Zbrojovce Brno prodloužit. Nicméně, start do duelu nám příliš nevyšel, což ostatně zmiňoval i trenér David Stachovec. „Utkání před nucenou pauzou nám nevyšlo. Začátek zápasu kluci zaspali. Bohužel, po našich hrubých chybách a nekoncentrovanosti jsme poločas prohráli o dvě branky.

Situace se bohužel opakovala i ve druhém dějství, když soupeř skóroval prakticky hned po rozehrání, což byla velká škoda. Takřka vzápětí totiž snižoval Vlček a stav 1:2 by pochopitelně vytvořil na Zbrojovku větší tlak. „Druhý poločas jsme začali opět tragicky, nepoučili jsme se z prvního části. Soupeř byl v osobních soubojích velice důrazný a nás trestal. Ale opět to bylo kvalitní utkání. Měli jsme v utkání samozřejmě i dobré pasáže, z kterých si musíme vzít největší část a pracovat a zdokonalovat se v nich, uzavřel trenér. V tabulce jsme na šestém místě se ziskem třinácti bodů.

8.k. MSŽL: MFK Frýdek-Místek - Zbrojovka Brno 1:5 (0:2)
Branka FM: Vlček
Sestava FM: Kristofory (41. Kuchař) - Vrobel (77. Hrůzek), F. Volný (c), Fr. Végh, Chýlek (67. Rodek), Haslhofer (41. D. Prepsl), Meca, Fil. Végh, Pečiva (64. Majer), Tvarůžka, Vlček. Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.


Future U15 prodloužil sérii neporazitelnosti

Pro U13 jedna série skončila, ta Future U15 nadále trvá. Proti Staré Bělé jsme v Krajském přeboru sice museli dotahovat, ale nakonec jsme urvali remízu 3:3. To znamená, že série neporazitelnosti narostla již na pět utkání. V tabulce nám se ziskem šestnácti bodů patří čtvrté místo.

10.k. Krajský přebor: MFK FrýdeK Místek - Stará Bělá 3:3 (1:2) 
Branky FM: Deingruber, Molitor, Bojda
Sestava FM: Strmiska - Matula, Deingruber, Čapčuch, Dolný, Roman, Majer, Hrůzek, Bojda, Molitor, Gongol, Moravec, Cáder, Rodek, T. Rek. Trenér: Jan Hejda.