Z dorostu to na podzim nejvíce střílelo Denisu Němcovi

F r ý d e k-M í s t e k - Sebastian Šeba a Marek Siedlok, Sebastian Šeba, Sebastian Šeba. Střeleckou tabulku našich dorostenců po dva roky opanovala tato jména, především tedy Sebastian Šeba. Nyní však přichází předání žezla, na podzim to totiž nejlépe pálilo útočníku U17 Denisu Němcovi.

Půlroční bilancování v podobě střelecké tabulky našich dorosteneckých hráčů si třikrát po sobě uzmul Sebastian Šeba (podzim 2018, jaro 2019, podzim 2019, na jaře 2020 se kvůli koronaviru nehrálo). Po delším čase však máme na střeleckém trůnu jiné jméno. Patnáctiletý útočník U17 Denis Němec si s adaptací na dorostenecký fotbal nelámal hlavu a při premiérových startech v dorostenecké kategorii nastřílel devět branek. Čtyři vstřelil za U17, hattrickem se pak blýskl před přerušením soutěží v Přerově za U16. Za tu přidal také dvě branky při tažení Valcířů do semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka. Na devět gólů mu stačilo dvanáct zápasů, mohlo by jich být i více, ovšem Denise brzdilo zranění, na která má neuvěřitelnou smůlu.

Pokud bychom započítávali i góly našich dorostenců za muže v Okresní soutěži, bylo by pořadí na dalších místech následovné. Na osm vstřelených branek se vyšplhal útočník U18 Lukáš Králík. Pětkrát se trefil v Moravskoslezské dorostenecké divizi, třikrát pak za muže Lipiny.

Tři branky za muže Lipiny se připsal i útočník U17 Dušan Vlačuha, když k tomu připočteme i čtyři góly za U18 v MSDL jsme na čísle sedm. Dařilo se i Lukáši Kunčíkovi. Šikovný záložník vstřelil šest branek, čtyři v lize, dva v Marečkově memoriálu. Šest gólů nastřílel sice věkem také hráč U17, už však válí za starší dorostence. David Berek do premiérových mistrovských zápasů za Frýdek-Místek vlétl skvěle, již v prvním utkání za U18 zatížil konto Havířova čtyřmi góly a vytvořil tak základ pro svoji sbírku šesti podzimních branek. Pokud bychom nezapočítávali zápasy za muže, patřilo by Lukášovi s Davidem druhé a třetí místo. Střeleckých král předchozích sezón, Sebastian Šeba, odehrál za U19 pouhé čtyři zápasy, ve kterých vstřelil dva góly. Odehrát plnou porci zápasů kdoví, možná by ovládl střeleckou tabulku i tentokrát. Ostatně pokud započítáme i jeho pět zásahů za B-tým MFK FM a.s. jsme na čísle 7.