Mládež nadále se statutem SpSM

F r ý d e k-M í s t e k - Není překvapením, že i pro kalendářní rok 2021 bude fungovat naše mládež se statutem SpSM. Rozhodlo tak každoroční licenční řízení, které vyhovělo žádosti klubu a potvrdilo dobré vedení mládežnického fotbalu ve Frýdku-Místku.

Statut sportovního střediska mládeže drží náš klub dlouhodobě. Při žádosti o licenci je nutno splnit několik podmínek. Ve všech MFK Frýdek-Místek opakovaně uspěl. Licence SpSM se týká žákovských kategorií a kategorií přípravek. Nutno mít pochopitelně i fungující dorost.

a) smlouvu o spolupráci s minimálně jednou Základní školou ve svém regionu, minimálně po dobu platnosti licence.
b) zabezpečenu účast v mistrovských soutěžích organizovaných FAČR nebo jejími pobočnými spolky
pro věkové kategorie U9 – U15.
c) zajištěn sportovně výchovný proces pro věkové kategorie U7 a U8.
d) zajištěnu návaznost na minimálně jeden tým kategorie mladšího dorostu a minimálně jeden tým
kategorie staršího dorostu.

Naše žákovské týmy hrají elitní soutěže. U12 a U13 ligu SpSM, kde se utkávají například s Baníkem Ostrava, Karvinou, Opavou a mnohými dalšími. U13 tuto ligu několikrát vyhrála, naposled v roce 2018/19. U14 a U15 hrají první ligu, tedy její moravskoslezskou část, v níž se utkávají s nejlepšími celky z této oblasti - Zbrojovka Brno, Sigma Olomouc, Baník Ostrava atd. V sezóně 2015/16 obsadila U15 ve velké konkurenci druhé místo za Zbrojovkou Brno. Všechny žákovské celky tak mají srovnání s těmi nejlepšími v České republice. Disponujeme také dvěma Future týmy. U13 i U15 hrají v této sezóně premiérově Krajský přebor. Tím však žákovská struktura a struktura přípravek nekončí. Můžeme se pochlubit také dívčími týmy. V těchto kategoriích starší a mladší přípravkou a mladšími žákyněmi.