Stoletá tradice pokračuje, fotbal ve Stovkách žije!

F r ý d e k-M í s t e k - Stý rok našeho milovaného klubu se rozhodně neponese ve smutném duchu, naopak. Ve Stovkách se i nadále bude hrát mužský fotbal, nic na tom nemění ani přestěhování a.s. do Vratimova. Fanoušci se i v nadcházející sezóně mohou těšit na MSFL, teď už ale plně pod hlavičkou z.s., nositele tradice lipinského klubu!

Stoletá historie ve Stovkách nekončí, ale pokračuje, Lipina tady byla, je a bude. Frýdeckomístecký fotbal, klubismus a patriotismus patří nerozlučně k sobě. Všichni, kdo přiložili ruku k dílu, jsou součástí společného cíle, dělat fotbal pro radost a pro fanoušky, v duchu fair play, odpovědně vychovávat děti a mládež. „Spolek si stanovil jasné zásady a priority. Klubismus, fair play, práci s odchovanci, zajištěné a rozumné financování, jednání na rovinu, striktní vázanost zákonem a smlouvami. Pro spolek to byly základní a nepřekročitelné zásady, na kterých vždy chtěl a nadále bude chtít stavět svou činnost. Nečekali jsme kdoví jakou podporu, ale zklamalo nás, že někteří jednotlivci, kteří sami sebe označovali za fanoušky fotbalu, místo konstruktivních komentářů šířili nenávist, lži a pomluvy. Přesto spolek vytrval a od svých zásad neustoupil. Obětaví trenéři, vedení spolku, Ultras Lipina i další fanoušci a veřejnost, která nebyla vzhledem k negativním krokům akciové společnosti lhostejná, jistě vždy věřila spolu s vedením spolku, že jdeme správnou cestou,“ zmiňuje předseda MFK Frýdek-Místek z.s. Radim Mamula.

Správná cesta nebývá vždy nejjednodušší a nejkratší. Jak se však ukazuje, má smysl na této cestě vytrvat, neboť pouze ona vede ke správným závěrům a výsledkům, které jsou trvalé a za které se spolek nejen nemusí stydět, ale může být na ně i hrdý. Dne 6. dubna 2021 potvrdil Výkonný výbor FAČR převod práv na MSFL z FC Odra Petřkovice na Městský fotbalový klub Frýdek-Místek z.s., stejně jako zrušení statusu přidruženého mládežnického klubu ve spojitosti s a.s. Co to znamená? Znamená to, že i nadále se bude ve Stovkách hrát třetí liga. „S radostí oznamujeme, že spolek uzavřel smlouvu s Baníkem Ostrava ohledně spolupráce zejména v mládežnické oblasti. A také, že uzavřel smlouvu s FC ODRA PETŘKOVICE o převodu práv ke 3. lize od ročníku 2021/2022 ve prospěch Frýdku-Místku. Stejně tak potvrdil ukončení statusu přidruženého mládežnického sportovního klubu k akciové společnosti. Že tyto kroky byly správné, i ve formálně právní oblasti, svědčí to, že s nimi vyslovila souhlas FAČR a to na zasedání výkonného výboru dne 6.4.2021. Spolek tak vytvoří vlastní A-tým mužů, který jej bude reprezentovat a hájit samostatně jeho barvy ve 3. lize. Chtěli bychom všechny fanoušky ubezpečit, že spolek se ani v budoucnu nezřekne svých zásad, a proto věříme v podporu fanoušků, veřejnosti a města,“ doplnil předseda.

Spolek, který je nezpochybnitelným pokračovatelem 100 leté historie frýdeckomísteckého fotbalu tak hledí do budoucna s optimismem a nadějí. „Rádi od nové sezóny přivítáme všechny skutečné fanoušky ve Stovkách, i když je nám jasné, že vše nebude jen růžové, že nebudeme stále jen vyhrávat. Věříme, že díky zásadám, na kterých je činnost spolku založena, se čestně popereme se všemi sportovními překážkami. Přejeme frýdeckomísteckému fotbalu jen tu nejlepší budoucnost a zavazujeme se, že v budoucnu učiníme vše pro jeho další rozvoj. Chtěl bych také ocenit mimořádný vztah a oddanost ke klubu těch, kdo se v této sezóně podíleli na založení A-týmu spolku, který působil v Okresní soutěži, primárně pak samotným hráčům, z jejichž strany se jednalo o čisté nadšení pro fotbal.“ uzavřel Radim Mamula.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B