Valcířům začal tréninkový kemp

F r ý d e k-M í s t e k - Tak nám to začalo! V pondělí bylo na umělé trávě ve Stovkách rušno. Valcíři totiž načali tréninkový kemp, který potrvá až do 2. června. Začne tak další fáze sestavování kádru pro nový soutěžní ročník MSFL.

Kdybychom byli poetičtí, mohli bychom říct, že nám v pondělí pršelo štěstí. Přesně 21 hráčů vyběhlo kolem páté hodiny na umělou trávu a načalo tak tréninkový kemp, kde se bude bojovat o místo v kádru Valcířů. Jak bylo zmíněno, klimatické podmínky nebyly ideální, proto se muselo áčko uchýlit na hřiště s umělou trávou, vytrvalý déšť ale naštěstí postupně ustal. Hlavní trenér Karel Orel měl na tréninku k dispozici fanouškům Lipiny i velmi známé tváře. Můžeme uvést například útočníka Marka Janšu, který působil v naší mládeži. Z dob druhé ligy si pamatujeme útočníka Mariána Kovaříka, nemálo zápasů za Frýdek-Místek odkopal také Jaroslav Juříček.

Nezanedbatelnou zkušenost s dresem Lipiny v A-týmu má brankář Richard Mrozek, který fanoušky okouzlil svými výkony v bráně na podzim 2018 v MSFL. S Frýdkem-Místkem bylo dříve v mládeži spojeno i dravé mládí například Timofej Barkov a Šimon Byrtus. Po těžkém zranění se do tréninku zapojil věkem ještě dorostenec Giacomo Corriero. Ten měl však individuální trénink.

První trénink byl tradičně seznamovací, k hráčům měli úvodní řeč trenér Karel Orel a předseda klubu Radim Mamula. Pak už se mohlo jít na věc. Bago, stavěčka a fotbálek, to byla hlavní náplň hodiny a půl. Nutno podotknout, že tréninkový kádr se bude ještě v průběhu měnit a někteří hráči ještě do kempu přibudou. O všem samozřejmě budeme informovat.

Dohromady se začíná dávat také realizační tým. Jako fyzioterapeutka se bude o hráče starat Oxana Bilik, která má bohaté zkušenosti z dlouholetého působení ve Vítkovicích. Již dříve jsme informovali, že druhým asistentem trenéra bude šéftrenér dorostu Roman Vojvodík, můžeme také oznámit, že prvním asistentem bude Miroslav Onufer. Brankáře by měl vést Horymír Kotala, který naposled působil ve stejné funkci v Havířově.

KÁDR NA PRVNÍM TRÉNINKU 17. KVĚTNA: Jakub Švrčina (Bohumín), Richard Mrozek (D. Datyně), Tomáš Netolička (MFK Vítkovice), Michael Gergela (Baník Ostrava) - Michal Velner (Baník Ostrava), Jaroslav Juříček (Frýdlant nad Ostravicí), Marián Kovařík (Vsetín), David Kučera (Frýdlant nad Ostravicí), Lukáš Raab (Baník Ostrava), Dominik Vojvodík (Lískovec), Jakub Tamajka (Baník Ostrava), Timofej Barkov (Baník Ostrava), Josef Knedla (Baník Ostrava), Dominik Konečný (Baník Ostrava), Jakub Vrbka (Baník Ostrava), Šimon Byrtus (Karviná), Tomáš Hujo (Karviná), Jakub Massaniec (Hlučín), Petr Kováč, Giacomo Corriero, Marek Janša (Uherský Brod).

V závorce poslední působiště hráče.

Fotogalerie