Mládež už si zase naplno užívá fotbalu!

F r ý d e k - M í s t e k - Konec tréninků po skupinách! Od 10. května mohou naši mládežničtí fotbalisté opět trénovat v normálním režimu jen bez využití vnitřních prostor areálu a za splnění všech aktuálních opatření. Vrátili se také zápasy v režimu tréninkových utkání.

Od 10. května to opět vypadalo ve Stovkách vesele. Došlo totiž k rozvolnění a uvolnění podmínek pro trénování, kdy se může trénovat společně až ve 30 lidech včetně trenérů. Všechny naše mládežnické týmy, a že jich není málo, toho samozřejmě s radostí využily. V úvodu minulého týdne nám navíc přálo i počasí, které bylo opravdu letní. Pak už přišel bohužel déšť, ale ani ten náladu z návratu ke společnému trénování nepokazil. Venkovní prostory areálu jsou tak opět využívaný naplno. Trénovalo se na hlavním hřišti, druhém hřišti, tréninkovém travnatém hřišti, a i na hřišti s umělým trávníkem. Pokud počasí přeje, trénuje se i v nedalekém Lískovci. Ostatně jak zmiňoval šéftrenér mládeže Roman Vojvodík. „Trénovali jsme samozřejmě i doposud, ovšem ve velmi omezených podmínkách, individuálně, pak ve dvojících, pak v menších skupinách. Teď už to konečně bude mít tu potřebnou úroveň.

Rozjely se pochopitelně také nábory malých fotbalistů a fotbalistek. Oživila se také utkání, Valcíři už několik tréninkových zápasů odehráli. Nešlo ani tak o výsledek, ale především o to, že si naši svěřenci mohli po delší době opět vyzkoušet utkání. „V mládeži je každá pauza znát, když je to pak tak dlouhá přestávka bez společného trénování, ani nemluvě. Už byl nejvyšší čas,“ říká sportovní ředitel mládeže Radek Šmíd.

Naše mládež, to už nějakou dobu nejsou jen fotbalisté, ale také fotbalistky. Lipinskou rodinu obohatily tak, jako kdyby do ní patřily už dlouhé roky. Do tréninku se vrhly naše dívčí týmy s velkou vervou a hojná účast byla i na trénincích dobrovolných. Nově do naší bohaté klubové struktury přibyl i tým žen, který je samozřejmě budoucí motivací pro naše mládežnice.


U12 v tréninku.


U13 v tréninku.


U14 v tréninku.


Trénovali samozřejmě i starší žáci z U15, zanedlouho již dorostenci.


U16 odehrála tréninkové utkání s Třincem.


U17 také trénuje.


Ani nejstarší dorost nezahálí.


Do dohánění fotbalových dovedností se vrhly i naše chlapecké přípravky.


Naše juniorky mají za sebou první sezónu v 3. dorostenecké lize a jistě se moc těší na další, teď už věřme úplnou.


Formu na trénincích na další sezónu ladí i naše žákyně.


I Valcířky mají kategorii nejmladších fotbalových slečen.