Jasná výhra proti Brušperku

F r ý d e k-M í s t e k - První tréninkový zápas dopadl pro Valcíře na jedničku. Nad Brušperkem jsme si připsali vysoké vítězství. O výhře jsme rozhodli již v první půli, kterou jsme ovládli 5:0. V druhém dějství měl i soupeř své šance, nicméně všechny dokázal zlikvidovat brankář Švrčina. Dvěma góly se blýskly Marek Janša s Mariánem Kovaříkem.

Tréninkový zápas: MFK Frýdek-Místek - Brušperk 8:0 (5:0)
Branky: 6. a 14. Janša (Kovařík, Barkov), 24. a 43. Kovařík (Barkov, Vrbka), 45. Byrtus (Konečný), 72. Hujo, 86. Velner (Raab), 90. Raab (pen.) Rozhodčí: Galásek - Závodný, Poledník.
Sestava FM: Švrčina (46. Netolička, 60. Švrčina) - Velner, Blejchař, Massaniec, Konečný - Vrbka (46. P. Kováč), Juříček (46. L. Kundrátek), Byrtus (46. Vojvodík), Barkov (46. Hujo) - Kovařík (46. Raab), Janša (46. Pyclík). Trenéři. Karel Orel, Miroslav Onufer, Roman Vojvodík

Jestli se někdo těšil na krásné květnové počasí, sobotní ráno jej vyvedlo z omylu. Těsně před utkáním začalo poměrně silně pršet a déšť s měnící se intenzitou, provázel hráče prakticky po celé utkání. Více než počasí nás ale samozřejmě zajímalo dění na hřišti. Po úvodním oťukávání snad ani nebylo znát, že Valcíři trénuji v daném složení kádru pouze týden. Hned vedoucí gól Lipiny ukázal znamenitou souhru. Marián Kovařík našel Marka Janšu a ten nás v 6. minutě poslal do vedení. Ostatně zmínění dva útočníci si v utkání opravdu notovali. I ve druhé brance měli prsty oni. Kovařík udržel skvěle míč, Vavřík našel Barkova a ten našel finální přihrávkou pro Marka Janšu, který se opět nemýlil.

Kombinační pohodu jsme pak dokumentovali i ve 24. minutě, Barkovova střela byla tečována, ale dostala se ke Kovaříkovi a ten se z role asistenta přeměnil ve střelce. Dobrý výkon pak okořenil ještě druhou brankou ve 43. minutě, kdy byla k vidění nejhezčí akce zápasu. Vše načal Vrbka, který přešel přes střed hřiště, vyměnil si míč s Janšou a servíroval před odrytou bránu. To však ještě nebylo vše, když už se zdálo, že se půjde do kabin, definitivně uzavřel poločas gólem na 5:0 Šimon Byrtus.

Do druhé půle trenér Karel Orel sestavu prostřídal. A hned po pár minutách musel bohužel řešit problém. Brankář Netolička se po jednom ze zákroků a střetu se soupeřem zranil, byť se snažil ještě pokračovat, dále už to nešlo a do brány tak musel opět zamířit Švrčina. A narozdíl od druhé půle se rozhodně nenudil. Hosté začali vystrkovat růžky, narazili však vždy na brankáře Valcířů a to mnohdy i v jasných šancích. Pokud jsme zmiňovali, že první poločas byl na souhru velice solidní, v tom druhém už to přece jen trošičku drhlo. I tak jsme se ovšem dokázali dostávat do šancí. Řada z nich však zůstala kvůli nepřesné mušce nevyužita. Až v 72. minutě jsme dokázali využít rychlý brejk po rohu soupeře, když se z dorážky prosadil Tomáš Hujo.

Od šestého gólu už jsme měli utkání opět pevně v otěžích, v 86. minutě zvyšoval skóre Michal Velner a stejně jako v první půli přišla i v té druhé závěrečná gólová tečka. Lukáš Raab se z pokutového kopu nemýlil. Valcíři tak mají za sebou povedené utkání, ve středu je v dalším tréninkovém utkání prověří již divizní soupeř z Nového Jičína.

Karel Orel (trenér MFK Frýdek-Místek): První tréninkový zápas nám potvrdil to, co jsme na klucích viděli během týdne v tréninkovém procesu. Velká snaha se porvat o místo v kádru. Kvalita a nasazení, co se týká přístupu, tam opravdu je. Bylo to přeneseno i do zápasu, kdy to mělo velice slušné parametry.