Orel po Brušperku: Mělo to slušné parametry

F r ý d e k-M í s t e k - S úvodním hvizdem usedl trenér Karel Orel vedle svého asistenta Miroslava Onufera na tribunu a z nadhledu sledoval dění na hřišti při prvním tréninkovém utkání proti Brušperku. A mohl být spokojený, jeho svěřenci si přenesli přístup a nadšení z tréninku i do utkání a zvítězili jasně 8:0.

Co ukázal první tréninkový zápas?
První tréninkový zápas nám potvrdil to, co jsme na klucích viděli během týdne v tréninkovém procesu. Velká snaha se porvat o místo v kádru. Kvalita a nasazení, co se týká přístupu, tam opravdu je. Bylo to přeneseno i do zápasu, kdy to mělo velice slušné parametry.

První poločas byl, co se týká souhry, velice kvalitní. V druhém to občas drhlo. Jak jste to viděl vy?
Také se mi zdálo, že byl první poločas z naší strany trochu kvalitnější, ale tomu bych nepřikláněl vůbec žádnou váhu. Bylo to takové první nějaké setkání kluků na hřišti v zápasovém rytmu. Příště bude sestava vůči soupeři zase jinak sestavená. Uvidíme, jaký výsledek z toho bude.

Divizní soupeři už nás prověří asi více?
Předpokládám, že divizní soupeř bude kvalitnější, čímž samozřejmě Brušperk nechci shazovat, byl to pro nás na první utkání velice dobrý soupeř. Měli i několik velmi dobrých šancí. Byl to velice kvalitní zápas, pro nás a myslím, že i pro Brušperk.

Pro fanoušky, kteří v utkání hledali některá jména z tréninkové kádru, ale nenašli, asi můžeme říct, že dostanou šanci v dalších utkáních...
Samozřejmě, chyběli třeba Kuba Tamajka a Josef Knedla, kteří mají maturity. Hráči, kteří dnes nehráli dostanou příležitost hned ve středu v utkání s Jičínem.

Pokud vezmeme celý úvodní týden, ale to se asi budete opakovat, tak lze označit za pozitivní?
Určitě pozitivní. Znovu říkám, na klucích je vidět snaha, vše zatím probíhá podle našich představ.

Máte už po něm nějakou širší představu o koho bude zájem?
Nějakou představu po úvodním týdnu máme. Někteří hráči mají už něco za sebou, nějakou kvalitu již představovali v minulých působištích. Ale je to zatím hrubá představa.