Orel: Představy splnil kemp maximálně

F r ý d e k-M í s t e k - Valcíři mají za sebou jednu z důležitých částí přípravy na nadcházející ročník MSFL. Uplynulý třítýdenní kemp jsme pochopitelně hodnotili se sportovním manažerem a trenérem A-týmu Karlem Orlem. V našem povídání jsme rozebrali všechny podstatné věci před startem letní přípravy, která se začne 28. června.

Máme za sebou takřka tři týdny trvající tréninkový kemp. Splnil to, co jste od něj očekával?
Naše představy splnil kemp maximálně. Za celé tři týdny jsme se trochu poznali, s některými možná i více. Podstatný díl toho, co měl kemp splňovat, naplnil.

Tréninky měly velký náboj, je možné, že ke konci kempu už se začala objevovat trochu únava?
Je to možné, že u některých hráčů mohla hrát únava roli. Ale vůbec bych tomu nepřikládal nějakou váhu. V zápasech bylo trochu vidět, že když se hrálo s kvalitnějším soupeřem, mám na mysli například Opavu B, tak už se objevovaly určité problémy, nebylo to jako proti Jičínu a Brušperku.

Výsledky v těchto zápasech je však nutno brát s velkou nadsázkou. V sestavách se prostřídala spousta hráčů, ani v jednom z utkání to pak nebylo ve stejném složení...
Přesně tak, nebylo to ve stejném složení, protože jsme chtěli vidět hráče na různých postech. A každý hrál většinou poločas, takže ani v tomto ohledu bych únavě nepřikládal nějakou váhu.

Čítám, že klasická příprava, která začne 28. června, už se pojede v jiném rytmu?
Samozřejmě. V tomto bloku jsme se zaměřili vyloženě jen na herní činnosti, abychom kluky viděli, co se týká herní kvality. V přípravě už se do toho budou zabudovávat atributy jako síla, vytrvalost, rychlostní vytrvalost, výbušnost atd.

Pojďme ke kádru. Bylo těžké rozhodování, kdo zůstane, kdo ne?
Rozhodoval jsem se po konzultaci s asistenty s tím, že jsme to řešili i z pozice klubu v tom, že tu máme i vlastní hráče, odchovance. Někteří z nich nejsou dotrénování nebo jsou po zranění, s těmi v budoucnu počítáme. Bylo by zbytečné u těch, kteří nám nesedli do našich plánů, aby tu byli a naskakovali do zápasu jen na pár minut. Pro ně i pro nás by to bylo kontraproduktivní.

Když jsem zmiňoval těžké rozhodování, zmíním brankáře, co nakonec rozhodlo o tomto složení, mám na mysli především post dvojky?
Chtěli jsme mít jasnou jedničku, což se nám podařilo. S tím, že na pozici dvojky jsme dali přednost mladému, perspektivnímu brankáři (Michael Gergela pozn. red.), který se nám ve všech činnostech líbil. Má i výborné fyzické parametry, takže jsem se rozhodli pro perspektivu v podobě mladého gólmana.

Kádr ještě zdaleka uzavřený není. Případné posily se stále hledají?
Přesně tak. I u hráčů, kteří půjdou do přípravy, tak se může stát, že někdo z nějakých důvodů vypadne. Určitě budeme ještě shánět posily na některé posty, kde si myslíme, že bychom je mohli ještě zkvalitnit.