Valcířům začala letní příprava

F r ý d e k-M í s t e k - Zatímco úvod nedávného kempu, kteří potenciální hráči Lipiny absolvovali, se nesl spíše v upršeném počasí, start letní přípravy dostál svého názvu. Krátce před pátou se Valcíři pustili do první tréninkové jednotky v horkém letním počasí.

Trenér Karel Orel přivítal na prvním tréninku prakticky všechny hráče, kteří měli podle plánu odstartovat ve Stovkách přípravu. Omluveni byli pouze Dominik Vojvodík, Timofej Barkov, Jakub Massaniec a Giacomo Corriero. Naopak, do plánovaného kádru v přípravě přibyl osmadvacetiletý obránce Martin Sporysz, který naposled působil na Slovensku, v Česku hrál za Třinec či Petřkovice. Druhým jménem je odchovanec naší mládeže devatenáctiletý útočník Adam Vahalík. K vidění byli i ti, kteří z různých důvodů nemohli absolvovat kemp, tím případem byl další odchovanec Matěj Křenek.

Úvodní trénink proběhl hned pěkně zostra, i když na začátku nechybělo samozřejmě tradiční bago a trochu věcí na rozehřání. Následnou hru pak střídaly běžecké pasáže a ty samozřejmě nejsou oblíbenou pochutinou fotbalistů, Valcíři nebyly výjimkou. Trénovalo se na tréninkovém hřišti, jelikož ostatní hrací plochy v areálu aktuálně prochází údržbou, což však samozřejmě situaci svěřencům trenéra Karla Orla nekomplikovalo. Ten si nasazení na tréninku stejně jako při kempu pochvaloval. „Kluci šli do tréninku s elánem a dobrým nasazením, které si dokázali udržet po celou dobu i v tomto náročném počasí. Byť jsme trénovali před pátou, horko bylo stále znát.“

Náladu mu nakonec nezkazilo ani neuskutečněné utkání s Třincem. „Naštěstí se nám podařilo najít náhradu, což není v tomto období vůbec jednoduché. V sobotu budeme hrát doma s Karvinou B.“ Ostatně podrobnější povídání jsem si nechali na průběh týdne, kdy rozebereme los MSFL i náplň přípravy v následujících dnech. Kádr pochopitelně není finální a může se v průběhu přípravy měnit. Jak bylo dříve napsáno, frýdecko-místecký lodivod s některými hráči počítá, jen je třeba vyřešit dohody s mateřskými kluby, popřípadě ještě dohody osobní. Někteří hráči naopak o své místo v kádru budou muset ještě zabojovat.

KÁDR NA ZAČÁTKU LETNÍ PŘÍPRAVY:

Josef Květon, Michael Gergela - Jakub Tamajka, Michal Velner, Dominik Konečný, Jaroslav Juříček, Jakub Vrbka, Timofej Barkov, Šimon Byrtus, Marek Janša, Marián Kovařík, Lukáš Raab, Jakub Massaniec, Jakub Blejchař, Tomaš Vengřinek, Tomáš Hujo, David Kučera, Dominik Vojvodík, Giacomo Corriero, Matěj Křenek, Petr Kováč, Adam Vahalík, Martin Sporysz.

Tučně vyznačeni hráči, s kterými se počítá do kádru. Ostatní budou o své místo bojovat.


Jednička Lipiny Josef Květon v akci


Fotbal někdy bolí


Soustředění Tomaše Vengřinka