FK Frýdek-Místek - FK Hodonín 8:0

This text will be replaced
Ve frýdeckých Stovkách se jeden den smutnilo, v tom druhém naopak fotbalové srdíčko pookřálo.
19.kolo (16.4.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Hodonín
8:0


Komentář

Zatímco v sobotním odpoledni neměl frýdecko-místecký fanoušek tu správnou fotbalovou radost, vše si mohl pak vynahradit o čtyřiadvacet hodin později, kdy naše devatenáctka rozprášila po výborném výkonu Hodonín 8:0.

Co ale naplat, Valcíři ve Fortuna národní lize prozatím tápou. Dokázali sice porazit postupového aspiranta z Baníku 2:1, ale ostatní zápasy? Velká bída.

A tak není divu, že fanoušek Lipiny je po právu naštvaný a dává svou nespokojenost jasně najevo. Ono bylo hezké koukat na napráskané tribuny frýdecko-místeckého stadionu při derby s Ostravou. Jenže uplynulo jen pár dnů a na Táborsko jich do Stovek zavítalo něco málo přes tisíc, na Budějovice už jich bylo ale pouhých 758.

Výkonnostní cíl Valcířů v letošní sezoně byl stanoven jasně – skončit do 8. místa. Tedy úkol zcela reálný a možný. Každopádně se ale musí vrátit zpátky to pravé lipinské srdíčko. Bez vůle položit za lipinský dres „život“ to ale nepůjde.

„Pokud si kdokoli myslí, že má v kádru MFK, a to mluvím i o realizačním týmu, teplé místečko, hodně se plete. Díky projevu mužstva jsme připraveni tvrdě zasáhnout, a to na všech úrovních. Mám tím na mysli nejen personální změny, ale samozřejmě i ty finanční. Děsivé skóre z posledních zápasů a ještě děsivější přístup k utkání a chaos ve hře. V této fázi se můžeme našim fanouškům a veřejnosti pouze omluvit. A to myslím zcela upřímně,“ řekl na adresu posledních výsledků a výkonů Radim Mamula, generální ředitel MFK Frýdek-Místek.

„Ten úkol je před celým týmem jasný. V následujících dvou utkáních musí bodovat naplno. Nic jiného nepřipouštíme,“ zdůraznil před středečním duelem ve Vítkovicích a následně sobotním domácím zápasem s Pardubicemi Mamula. „Už nikdy nechci zažít moment, který se mi o víkendu naskytl. Aby mi fanoušci slovem sbohem naznačili, že je už ve Stovkách neuvidíme. S důvěrou našich fandů opravdu hazardovat nemíníme,“ dodal jménem celého vedení MFK Frýdek-Místek a.s. Radim Mamula.

Ohlasy trenérů

Radek Punda (trenér Frýdku-Místku): Utkání jsme rozhodli v úvodu. Vytvořili jsme si velké množství šancí a také z nich skórovali. Hra se nám dařila a v koncovce jsme byli produktivní. Po přestávce si aktivně hrající soupeř vypracoval několik možností ke korekci výsledku, zatímco jejich střely góly neskončily, nám se podařilo další branky přidat.