Lipina v Otrokovicích uspěla

Otrokovice

Jak jsme avizovali, Valcíře v důležitém utkání čtvrtého kola MSFL, čekal nelehký úkol, a to konečně zvítězit.

Utkání začalo svižně a první ohromnou příležitost měl ve 12´ Marián Kovařík. Po krásném pasu se probojoval mezi dva obránce a stál tváři v tvář domácímu brankáři Semankovi, který však jeho střelu chytil.

Naopak ve 20´ bývalý hráč Lipiny, Petr Zapalač, mohl poslat Viktorku do vedení, když z levé strany mířil na zadní tyč, ale těsně přestřelil.

Týž hráč Otrokovic ve 29´ ve středu vápna nastřelil tyč a následnou dorážku již domácím zmařil vynikající Pepík Květoň.

V průběhu první půle se pak střídaly zajímavé momenty, ale nikdo branku nevstřelil. To ale platilo až do 42´, kdy se po přesném centru trefil hlavou k pravé tyči Timi Barkov a domácí gólman kapituloval. V bráně již inkasovanou branku musel zkousnout střídající Konečný, který nahradil zraněného Semanka.

Do druhé půle domácí nastoupili aktivněji ve snaze vyrovnat, ale koncovka byla větší překážkou, než si hráči představovali. Hra se postupně srovnávala a v 56´ padající míč z levé strany po standardní situaci ideálně našel kopačku Michala Velnera, který se nemýlil (0:2).

Mnozí byli přesvědčeni, že osud utkání byl zpečetěn. Domácí ale nesložili zbraně a bojovali jako o život. Do hry se ale začaly přemírou úsilí vkrádat nepřesnosti, které vedly k častému faulování z obou stran a napětí na hřišti se dalo krájet. Potenci vstřelit první branku Otrokovic potvrdil v 70´ domácí útočník, který zcela nepochopitelně překopl bránu Květoně, před kterou stál úplně sám. To atmosféře napětí v zápase ještě více "prospělo" a začaly padat žluté karty. Náš bojovník Šimon Byrtus to ale v jedné chvíli více přehnal a obdržel druhou žlutou kartu a Lipina od 77´ hrála o deseti. Místo drtivého útoku se Valcíři zkonsolidovali a úspěšně domácím vzdorovali, načež Timy Barkov orazítkoval z jedné z akcí břevno.

Utkání posléze dospělo do závěru bez větších šancí a Valcíři si z Otrokovic odvážejí plný počet bodů.

Nyní se už můžeme těšit na další domácí utkání Lipiny, která na svém hřišti přivítá Uherský Brod. Utkání začíná v sobotu 28.8.2021 od 10:15 ve Stovkách. Takže, Valcíři, Lipiňoci, fanoušci frýdeckomístecké kopané, přijďte a pojďme do toho společně!