Lipina po karanténě vyjela do Blanska

Frýdek-Místek

Áčko Valcířů po zotavení z COVIDu navíc převzalo nové trenérské duo Robert Pištěk a Marek Smrčka. Jeden z nejmladších týmů třetí ligy tak dostává další impulz k hernímu posunu. Očekáváme, že chlapi navážou na všechna pozitiva, která se předešlému realizačnímu týmu podařila nastavit.

Duo Karel Orel a Miroslav Onufer splnilo se ctí ten nejsložitější úkol, sestavit A tým, zahájit s ním MSFL a nastartovat další etapu Lipiny. Karel odvedl ohromný kus práce a za to mu patří velké díky. Ukončení působení Karla Orla ve funkci hlavního kouče je spjato se splněním výše uvedených cílů. Karel samozřejmě bude působit v klubu i nadále.

Bližší podrobnosti pak přineseme v samostatném rozhovoru, který bude vydán v našem Lipinském zpravodaji před nejbližším domácím utkání.

Nyní už k dnešnímu zápasu s Blanskem, o kterém jsme nechtěli spekulovat dříve, než jsme měli jistotu o ukončení karantény v souladu s mimořádným opařením ministerstva zdravotnictví.

V A týmu se určitě nepředstaví Bidje Manzia, kterého dlouhodobě vyřadilo svalové zranění. Obdobné je to u Lukáše Neuera, který má přetržený křížový vaz a jeho léčení se odhaduje na několik měsíců. Hráči Byrtus, Vrbka a Gergela jsou v karanténě a nejsou v Blansku s mužstvem.

Nominaci na zápas dostali tito hráči:

1 Květon Josef - Brankář

3 Blejchař Jakub

5 Velner Michal

7 Juříček Jaroslav

9 Barkov Timofej

10 Konečný Dominik

12 Vengřinek Tomáš

16 Tamajka Jakub

17 Raab Lukáš

18 Kovařík Marián

19 Hykel Tomáš

Náhradníci:

22 Šimeček Šimon Brankář

4 Šponer Filip

11 Janša Marek

15 Kulhánek Daniel