Duel s Vratimovem rozhodla jediná branka ze začátku utkání

Lipina ve 14. kole MSFL přivítala doma ve Stovkách hráče Vratimova. O výhře hostí rozhodl jediný gól, který padl už ve 12. minutě po trefě Igbinoby. Valcíři v dalším průběhu utkání nedokázali vyrovnat, byť od 70. minuty hráli v početní výhodě. Vratimov si tak odvezl tři body za výhru 1:0.

Fotogalerie

Zápas týmů, které v tabulce od sebe dělily tři body, začala aktivněji domácí Lipina. Hned v úvodních minutách zahrávala dva rohové kopy, ovšem vážnější brankovou příležitost si nevytvořila. To hosté si vytvořili první příležitost v 11. minutě, když po centru z pravé strany a následné hlavičce musel Josef Květon vytáhnout fantastický zákrok, aby vytěsnil míč mířící mezi tři tyče. O minutu později už se však Vratimov dočkal první branky. A sice po rohovém kopu, na který si v pokutovém území naběhl John Mackdonald Igbinoba a poslal hosty do vedení. Další velkou šanci měl Vratimov ve 21. minutě po hrubé chybě Jaroslava Juříčka, který přišel o míč ve středu hřiště. Útočník Jakub Teplý však v rozhodující chvíli podklouzl, takže jeho nepovedená střela letěla mimo branku Josefa Květoně. V následujících minutách si už žádné z družstev výraznější šanci nevytvořilo, takže po prvním poločase mohli být spokojenější hosté z Vratimova, kteří odcházeli do šaten za jednobrankového vedení.

Po změně stran mohli hosté zvýšit v 54. minutě. Opět zahrozili z rohového kopu. Na centrovaný míč si naskočil Demianenko, jehož hlavička se otřela o břevno branky Josefa Květoně. V 70. minutě přišel Vratimov o Michala Hladíka, který u postranní čáry nedovoleně zastavil unikajícího Dominika Konečného a uviděl od rozhodčího druhou žlutou a následně tak červenou kartu, takže pro něj utkání předčasně skončilo. Lipina tak od tohoto okamžiku hrála v početní výhodě, kdy měla na hřiště o jednoho hráče navíc. Jenže žádnou větší šanci si nedokázala vytvořit. Její hře chyběl nápad a moment překvapení. To hosté zahrozili několikrát z brejků. Nejprve v 81. minutě Jan Hruška, kterého vychytal Květon. Vratimov pak mohl definitivně rozhodnout v 88. minutě, kdy se do zakončení dostal Patrik Chlopek. Jeho střela z těžkého úhlu skončila na levé tyči. Lipina z přesilovky vytěžila pouze několik centrů, ovšem vyloženou brankovou příležitost si nevytvořila, a tak se po závěrečném hvizdu musela smířit s porážkou 0:1.

„To, co jsme si řekli před zápasem, jsme od začátku plnili na sto procent. Proto v prvních desíti minutách byla převaha jasně na naší straně, kdy jsme si po individuálních průnicích vykoledovali snad čtyři standardní situace, ze kterých jsme ale nebyli nebezpeční. Ve 12. minutě jsme pak inkasovali ze standardní situace, kdy jsme nepohlídali náběh soupeře v pokutovém území. Následně hráli kluci s hlavami dole. Až do konce prvního poločasu jsme nebyli schopní vůbec ničeho,“ uvedl po utkání trenér FK Frýdek-Místek Robert Pištěk.

„Neohrozili jsme bránu, nedokázali jsme kombinovat, všechno nám dlouho trvalo, nebyli jsme důrazní v osobních soubojích. Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivněji, i když kvalita utkání pokulhávala. Částečně to bylo zapříčiněné i terénem, ale ten byl pro obě strany stejný. Vratimov si s ním dokázal poradit lépe. Ve druhém poločase mohl Vratimov zvýšit, kdyby využil jednu ze dvou šancí, které si vytvořil. Od 72. minuty jsme pak hráli přesilovku po vyloučení Hladíka, ovšem naše hra byla sterilní, hráli jsme neustále dozadu. Nedokázali jsme si vytvořit tlak a dostat více míčů do pokutového území soupeře. I když jsme ke konci hráli na tři útočníky, vůbec jsme toho nevyužili,“ konstatoval Pištěk, který nebyl s výkonem svých svěřenců vůbec spokojený.

„Dneska to od hráčů nebylo dobré ani po fotbalové stránce, ani co se týče bojovnosti. Někteří hráči se nad sebou budou muset hodně zamyslet, jestli chceme uhrát nějaké body v nadcházejících zápasech v Jihlavě a poté doma s Benešovem. Takto se určitě nechceme prezentovat,“ dodal lodivod valcířů.

FK Frýdek-Místek – FC Vratimov 0:1 (0:1)
Branky:
12. Igbinoba

ŽK: 59. Kovařík (FRM), 54. Raab (FRM), 61. Manzia (FRM), 68. Juříček (FRM) – 27. Varadi (VTM), 44. Hladík (VTM), 63. Demianenko (VTM), 90+1. Duda (VTM), 90+3. Střalka (VTM)
ČK: 70. Hladík (VTM)

FK Frýdek-Místek: Květon – Blejchař, Velner (C), Juříček (76. Vengřinek), Kučera (78. Janša), Barkov, Konečný, Manzia, Raab, Kovařík, Hykel
Náhradníci: Gergela – Vrbka, Janša, Vengřinek

FC Vratimov: Střalka – Duda, Dziuba (68. Hruška), Igbinoba, Ptáček (79. Chlopek), Varadi, Demianenko, Teplý (68. Baďura), Skwarczek, Ožvolda (C) (90. Klejnot), Hladík
Náhradníci: Sýkora – Hruška, Klejnot, Kundrátek, Baďura, Chlopek, Bzirský

Rozhodčí: Dorušák – Vejtasa, Ogrodník

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek