Górnik Zabrze - FK Frýdek-Místek 4:1

This text will be replaced
O víkendu měla Fortuna národní liga reprezentační pauzu. Tu Valcíři vyplnili přípravou se 14ti násobným mistrem Polska.
(25.3.2017) | Bytom
Górnik Zabrze - FK Frýdek-Místek
4:1


Komentář

Proměnlivé jarní počasí nakonec oba celky na krásný hlavní stadion v Zabrze nepustilo, takže Valcíři museli vzít zavděk alespoň krátkou prohlídku stadionu, kde se vejde čtyřiadvacet tisíc diváků. Duel se 14ti násobným mistrem Polska se tedy odehrál na nedalekém hřišti v Bytomi.

V úvodu střetnutí jakoby hráči v modrých dresech zůstali ještě někde myšlenkami na cestě. Už v 6. minutě totiž využil nedorozumění v hostující defenzívě Ł. Wolsztyński, který ranou z poza šestnáctky trefil přesně pravý kout Prepslovy branky. Z dalšího průběhu uteklo jen pět minut a domácí družina se radovala podruhé. Valcíři si nepohlídali rohový kop rozehraný nakrátko a po střele Kurzawy se k teči dostal ještě ukrajinský stoper Szeweluchin a bylo to 2:0.

Hodně velká sprcha na úvod tohoto přípravného utkání. Frýdečtí se poprvé osmělili v 16. minutě, kdy se po Berežného pasu dostal k zakončení Šumský (v tomto zápase hodně aktivní), ale jeho přízemní rána mířila jen do míst, kde stál pozorný gólman Loska. Situace z 26. minuty opět napověděla, že hostující defenzíva nepracuje podle představ. Zakončení Ledeckého (mimochodem rodáka z Brandýsa nad Labem) jemně olízlo vrchní část naší brány.

Sedm minut před přestávkou jsme se ale dočkali i my. Krajní obránce Byrtus se uvolnil v šestnáctce soupeře a po jeho prudkém centru si vstřelil dezorientovaný Danch vlastní branku - 2:1. Než byste ale řekli švec, bylo to opět rozdílem dvou branek. Po pravé straně utekl Łukasz Wolsztyński a na zadní tyči v pádu zakončoval Arcon - 3:1.

Druhá půle již toho moc nenabídla. Za zmínku stojí jen čtvrtá branka v naší síti, o kterou se v 70. minutě postaral střídající Urynowicz. Vlastně ještě jedna situace stojí za zmínku, a to, že v 60. minutě se po delší herní pauze znovu dostal na hřiště záložník Tomáš Hykel (na snímku vpravo). "Existuje nějaká dohoda, kterou nebudu blíže specifikovat o začlenění Tomáše zpátky do tréninkového a herního procesu. Tak, aby jeho kariéra nešla takříkajíc úplně do kytek. Tomáš tedy bude do konce jarní části sezony působit normálně v kádru našeho áčka," osvětlil celou situaci sportovní manažer Valcířů Marek Čech.

"Potřebovali jsme odehrát takovéto utkání kvůli malé vytíženosti některých našich hráčů. Chtěl jsem také vidět ve hře mladé kluky, jako je Hamšík, Mugove a Fertaľ. Ale nehrálo se pouze kvůli těmto třem hráčům, nýbrž kvůli všem herně méně vytíženým," řekl po střetnutí se Zabrze frýdecko-místecký kouč Miroslav Nemec. "Šlo vidět, že nám přípravné zápasy letos nějakým způsobem nevychází. Viděli jsme určitě nedostatky, na kterých musíme v tréninkovém procesu popracovat. Teď se už ale musíme naplno soustředit na domácí utkání s Táborskem. Všichni víme, že nás nečeká vůbec lehký zápas, ale věříme, že nás opět přijde do Stovek povzbudit hodně našich fanoušků," dodal Nemec.

Dodejme jen, že čtvrté jarní mistrovské utkání je na pořadu v sobotu 1. dubna od 16.30 hodin.

Górnik Zabrze (PL) - MFK Frýdek-Místek 4:1 (3:1)

Branky: 6. Ł. Wolsztyński, 11. Szeweluchin, 41. Arcon, 70. Urynowicz - 38. Danch vlastní. ŽK: 70. Ambrosiewicz, 72. R. Wolsztyński - 28. Šumský, 63. Hamšík. Diváci: 300.

Zabrze: Loska (46. Kasprzik) - Kosznik (46. Olszewski), Kopacz, Szeweluchin, Danch (62. Wolniewicz) - Matuszek (62. Ambrosiewicz) - Plizga (46. Urynowicz), Kurzawa (46. Janco), Arcon (46. R. Wolsztyński), Ł. Wolsztyński (62. Angulo) - Ledecký. Trenér: Marcin Brosz.

Frýdek-Místek: Prepsl - Byrtus, Literák (46. Klabník), Hamšík, Švrček (46. Fertaľ) - Berežný (70. Ševčík) - Nworah (60. Slaninka), Šumský (46. Spasojevič), Termanowski, Mugove (60. Hykel) - Kingambo. Trenér: Miroslav Nemec.