1. SK Prostějov - FK Frýdek-Místek 1:2

Áčko díky gólům Byrtuse a Ševčíka zvítězilo na hřišti posledního Prostějova 2:1.
19.kolo (18.3.2017) | Za Místním nádražím
1. SK Prostějov - FK Frýdek-Místek
1:2


Komentář

Po vítězném domácím střetnutí s ostravským Baníkem chtěli naši A muži bodovat naplno také na půdě druholigového nováčka z Prostějova. Utkání na Hané rozehráli Valcíři znamenitě. Už ve 12. minutě se po autovém vhazování dostal k míči nekrytý Byrtus a jeho rána skončila parádně za zády prostějovského gólmana Halousky - 0:1. No a než bys řekl švec, byla tu druhá branka hostí. V 17. minutě se za domácí obranu dostal po Šumského uvolnění Ševčík, který následně svůj únik zakončil povedeným lobem - 0:2. "Budu se možná opakovat, ale začátek utkání jsme měli velmi dobrý. Tam jsme nad domácími dominovali," pochvaloval si úvodní minuty střetnutí hostující trenér Miroslav Nemec.

Dvougólový náskok možná hosty trochu ukolébal a postupem času se začali osmělovat i domácí. Ti následně dokázali v 31. minutě i snížit na rozdíl jediné branky. To Alaverdašvili našel přesným pasem Hirsche a po jeho přesném centru se na bližší tyči dokázal hlavou prosadit Kroupa - 1:2. "Domácím se podařilo vstřelit kontaktní gól a od té chvíle jsme trochu znervózněli. Už jsme nebyli tak silní na míči jako ze začátku střetnutí. Organizačně jsme ale hru ve druhé půli zvládli skvěle. Prostějov reagoval přeskupením svých řad, hodně neplechy nám dělali vpředu Čtvrtníček s Kroupou, ale naše obrana vše zvládla," pochvaloval si Nemec.

I když druhá polovina zápasu již branku nepřinesla, určitě nebyla nudná. Po nepovedené kombinaci mezi Kroupou a Hladíkem se deset minut po změně stran řítil do šance Hirsch. Tváři v tvář proti Mihálkovi zvolil přízemní střelu, kterou náš gólman vyrazil na rohový kop. Vzápětí po chybě hostující defenzívy nabídl Čtvrtníček šanci Hladíkovi, který naštěstí se zakončením váhal, a tak z toho byl pouze přetažený centr někam k postranní čáře...

O pět minut později předvedl Byrtus jak se vyplatí střílet z každé pozice. Jeho dalekonosná střela nadělala Halouskovi dost práce, míč skončil sice za brankovou čárou, ale mimo prostor ohraničený třemi bílými tyčemi.

Další Hladíkův výpad podél pravé lajny se utopil v kličkách do třech bránících hráčů. Alaverdašviliho pokus následně mířil vysoko nad, a tak poslední šanci měl opět agilní Hladík. Ten po Fládrově rohovém kopu lízl hlavou míč, ten naštěstí pro nás směřoval těsně do zámezí. A tak na Hané vítězíme těsně 2:1. "Byl to určitě velmi těžký zápas a pro nás to důležité tři body," dodal ještě po zápase hostující trenér. Ten následně poděkoval i skupince frýdecko-místeckých fans, kteří na utkání do Prostějova dorazili. "Kluci byli hodně slyšet a my jsme za jejich podporu nejen rád, ale také i vděční. Snad jsme jim tímto vítězstvím udělali radost," řekl Miroslav Nemec po utkání.

"Souhlasím s kolegou, že rozhodl vstup do utkání, kde nás soupeř potrestal za hrubé chyby. V prvním případě šlo o nedostoupení soupeře po autovém vhazování, ve druhém brejk po naší standardní situaci. Pro mě osobně je to velké zklamání, protože jsme se v úvodních třech jarních kolech snažili uhrát šest bodů. Dobře jsme začali, minulý týden jsme ale propadli a dnes to v úvodních pasážích bylo na hráčích cítit," okomentoval průběh zápasu prostějovský stratég Petar Aleksijević.

Druhou nejvyšší soutěž čeká o následujícím víkendu reprezentační volno. Valcíři ovšem zahálet nebudou. V pátek 24. března si totiž zahrají na stadionu polského celku Górnik Zabrze. Duel s čtrnáctinásobným mistrem Polska by se měl hrát v odopoledních hodinách (budeme ještě upřesňovat) na hlavním hřišti. Stadion pojme 24 563 diváků.

1. SK Prostějov - MFK Frýdek-Místek 1:2 (1:2)

Branky: 31. Kroupa - 12. Byrtus, 17. Ševčík. Rozhodčí: Matějček – Myška, Petřík. ŽK: Machynek - Vyskočil. Diváci: 575.

Prostějov: Halouska – Machynek (44. Hladík), Malý, Rus, Hýbl (71. Sečkář) – Hirsch, Punčochář, Schuster, Alaverdašvili (76. Fládr) – Čtvrtníček, Kroupa. Trenér: Petar Aleksijević.

Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Byrtus – Šichor (76. Berežný), Šumský, Slaninka (90+1. Spasojevič) – Vyskočil – Ševčík (77. Kingambo). Trenér: Miroslav Nemec.

Úvodní foto převzato z webu prostějovského klubu.