Lipina završila čtyřdenní soustředění výhrou nad Valašským Meziříčím

První polovinu zimní přípravy zakončila Lipina čtyřdenním soustředěním v domácím prostředí. Tento tréninkový blok zpestřilo další přípravné utkání, v němž valcíři v neděli dopoledne na umělé trávě ve Stovkách přehráli výběr Valašského Meziříčí 4:1.

Divizní Valašské Meziříčí bylo čtvrtým protivníkem, kdo prověřil Lipinu v probíhající zimní přípravě. Ze začátku utkání bylo poznat, že hráči za sebou mají náročné soustředění, které proběhlo v domácím prostředí v areálu ve Stovkách.

„Výsledkově jsme zápas zvládli. První poločas nám asi dvacet minut trvalo, než z tréninkové zátěže rozhýbeme trochu nohy. Do dvacáté minuty to tak bylo vlažnější, pomalejší, ale od dvacáté minuty jsme ale byli na hřišti prakticky jen my. Připravili jsme si řadu šancí. Líbilo se mi to, protože jsme přecházeli do rychlých protiútoků, dokázali jsme rychle zakončovat. Nastřelili jsme dvě břevna, tyčku, měli jsme skutečně hodně šancí. Po prvním poločase jsme vedli 2:0 po brankách Zupka a Kovaříka,“ uvedl trenér FK Frýdek-Místek Robert Pištěk.

Do druhého poločasu pak poslal domácí trenér opět především mladší hráče. I jim zhruba čtvrt hodiny trvalo, než se dostali do ideálního zápasového tempa.

„Zpočátku tak byl soupeř aktivnější, lepší, silnější na míči. Od dvacáté minuty jsme si ale opět vytvořili více střeleckých příležitostí, než soupeř. Nakonec jsme brali vítězství v poměru 4:1,“ konstatoval Pištěk.

„Jsem rád za to, že celé soustředění jsme byli skoro kompletní. Vyhýbají se nám nemoci, covid, zranění. Završili jsme první polovinu zimní přípravy a nyní začneme tu druhou. Těšíme se na to a budeme pracovat dále,“ předeslal Pištěk.

FK Frýdek-Místek – TJ Valašské Meziříčí 4:1 (2:0)
Branky:
Zupko, Kovařík, Hykel (pen.), Janša

Sestava FK F-M (1. poločas): Gergela – Blejchař, Massaniec, Velner – Bielan, Zupko, Juříček, Hykel, Burgo – Kovařík, Nieslanik.

Sestava FK F-M (2. poločas): Folta – Massaniec, Blejchař, Tamajka, Byrtus – Zupko, Raab, Hykel – Konečný, Barkov – Janša.